Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο Κύκλος Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης “Compass Cycle”

    Από: Startup Team
Compass Cycle

Οι ομάδες που συμμετείχαν στον Κύκλο 2023-2024 κατάφεραν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε πραγματικό περιβάλλον και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για τη συνέχεια.

Με ιδιαίτερη χαρά το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επιτάχυνσης “Compass Cycle”. Το πρόγραμμα διάρκειας 8 μηνών σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας τους τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθούν και να εδραιωθούν στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν:

Εξειδικευμένη Εκπαίδευση: Καλύφθηκαν θέματα όπως η ανάπτυξη βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου, η στρατηγική επιχειρήσεων, η οικονομική διαχείριση και η τεχνολογική καινοτομία.

Υπηρεσίες Coaching: Όλες τις ομάδες καθοδήγησε ένας έμπειρος coach, ο οποίος συμβούλευε τις ομάδες σε εβδομαδιαία βάση για τα επόμενα τους βήματα, έχοντας πάντα ως στόχο τη συνεχή υποστήριξη της ανάπτυξης των ιδεών τους και την εκπλήρωση των μακροχρόνιων στόχων που είχαν τεθεί στην αρχή του οκταμήνου.

Καθοδήγηση από Μέντορες: Οι ομάδες συνεργάστηκαν με εξειδικευμένους μέντορες που παρείχαν εξατομικευμένη καθοδήγηση, συμβουλές και υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Οι μέντορες βοήθησαν τις ομάδες να μάθουν περισσότερα για την αγορά που στοχεύουν, και να αντιμετωπίσουν προκλήσεις σχετικά με την ανάπτυξη του προϊόντος τους.

Υπηρεσίες Υποστήριξης: Οι συμμετέχοντες είχαν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως λογιστική και νομική συμβουλευτική, που τους βοήθησαν να διαχειριστούν τις πρακτικές πτυχές της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Δικτύωση: Το πρόγραμμα παρείχε ευκαιρίες δικτύωσης, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να συνδεθούν με άλλους επιχειρηματίες, επενδυτές και επαγγελματίες του κλάδου. Οι εκδηλώσεις και τα workshops που διοργανώθηκαν αποτέλεσαν πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών.

Προετοιμασία για την Αγορά: Οι ομάδες προετοιμάστηκαν εντατικά για την εισαγωγή τους στην αγορά, με εστίαση στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια τελική εκδήλωση, όπου οι ομάδες παρουσίασαν τα έργα τους στο κοινό αποτελούμενο από μέντορες και τα στελέχη του Κέντρου ACEin. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τις ομάδες να προβληθούν και να λάβουν feedback σχετικά με τα επόμενα βήματα τους.

Συγχαίρουμε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, και πιο συγκεκριμένα τις Agrofelis, BINTER, Electribe, iSpace, Nom-Nom, Optimalifts, Rhoe, Seansor, Stellarpaq, UniStudents, και Uplodio για την αφοσίωση, την καινοτομία που αναπτύσσουν και την πρόοδό τους. Η επιτυχία τους αποτελεί πηγή έμπνευσης και απόδειξη της δυναμικής του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Οι αιτήσεις για τον επόμενο Κύκλο Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης “Compass Cycle” θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο, μείνετε συντονισμένοι!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα acein.aueb.gr/join-the-incubator-gr/, ενώ μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα του Κέντρου ACEin σε Instagram, Facebook, LinkedIn και Twitter.

Σχετικά με το Κέντρο ACEin: Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACE) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι αφιερωμένο στην προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ερευνητικών δραστηριοτήτων και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων. Λειτουργεί 10 χρόνια ως μια αυτόνομη δομή μέσα στο δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ πρόσφατα κατέλαβε την 69η θέση ανάμεσα στους 125 καλύτερους επιταχυντές και θερμοκοιτίδες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το «Europe’s Leading Startup Hubs 2024» που πρόσφατα δημοσιεύτηκε από τους Financial Times και το Statista.