Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώσαμε το μεγάλο συνέδριο Καινοτομίας στη Β. Ελλάδα “Innovation Northern Greece 5.0”

    Από: Startup Team
Innovation Northern Greece 5.0

Με  πολύ μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το συνέδριο «Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 5.0». Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Beyond, Helexpo την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Απριλίου, φιλοξένησε 153 ομιλητές σε 25 panels και 9 workshops. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Smart Attica ΕDIH, την Beyond, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το OK!Thess, το Tecs Capital, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΕΚΕΤΑ, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, το Uni.fund, το Μetavallon, το L-Stone Capital, τη Bayer Ηellas και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στις συζητήσεις και στα workshops συμμετείχαν 15 κεντρικοί φορείς και οργανισμοί, χαρτογραφώντας την καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα. Το Συνέδριο άνοιξαν με τους χαιρετισμούς τους  οι κκ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμολγου Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Στάθης Κωνσταντινίδης Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στέλιος Αγγελούδης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Φείδας Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Χαράλαμπος Βλατάκης Επικεφαλής Επιχειρησιακής Στρατηγικής της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου.

Τις επόμενες 2 ημέρες, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε διήμερο Bootcamp Match & Develop a startup 6.0, για ερευνητικές ομάδες και startups στο ΕΚΕΤΑ, με 35 συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο του Bootcamp οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την ιδέα τους με επιχειρηματίες της περιοχής, να παρακολουθήσουν σεμινάρια, να συζητήσουν ευκαιρίες χρηματοδότησης και να λάβουν καθοδήγηση και υποστήριξη από τα στελέχη των Funds: Uni.fund, Metavallon, L-Stone Capital, Linked Business, Geekbot, καθώς και από τα στελέχη του Amcham, της Bayer, της  ΣΠΕΙΡΑ – Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΚΕΤΑ, του ΟΚ!Τhess, του Τecs Capital και του ΝΒG Business Seeds.

To Bootcamp ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τις παρουσιάσεις των ομάδων στην κριτική επιτροπή. Η εταιρεία Complago προκρίθηκε απευθείας στη Β’ Φάση του 15ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας. Οι ομάδες Daisy Robot, CDXi IKE, GRaphene, ZARZAVapp, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στον επιταχυντή του Genesis Ventures καθώς επίσης και οι ομάδες DO.BE και Job Rider κλήθηκαν για περαιτέρω επαφή/συζήτηση με την εταιρία Epsilon Net με σκοπό την διερεύνηση πιθανής πιλοτικής λειτουργίας/μελλοντικής συνεργασίας. Τέλος διατέθηκαν σε όλους ετήσιες συνδρομές από την Geekbot και την ΑWS.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, το 2025.