MetLife: Για 4η συνεχή χρονιά εντάσσεται στο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Index

    Από: Startup Team

Για τέταρτη κατά σειρά χρονιά στο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Index (DJSI) Βορείου Αμερικής συμπεριλαμβάνεται η MetLife Inc. (NYSE: MET).

Αυτός είναι ο δείκτης DJSI

Ο DJSI είναι ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος δείκτης εταιρικής βιωσιμότητας, ο οποίος παρακολουθεί και καταγράφει τις επιδόσεις των εταιριών με στόχους αειφορίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης αξιολογεί τις εταιρείες σε 600 διαφορετικά πεδία, τα οποία αφορούν την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση. Ο DJSI North America αναδεικνύει τις εταιρίες με τις υψηλότερες επιδόσεις σε θέματα βιωσιμότητας, μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών των ΗΠΑ και του Καναδά. Μάλιστα, η MetLife είναι μια από τις επτά μόλις ασφαλιστικές εταιρίες στη Βόρειο Αμερική, που κατάφεραν να συμπεριληφθούν στη λίστα.

“Η προσήλωσή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη πηγάζει από την ίδια τη φύση της δραστηριότητας της MetLife, καθώς οι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις μας υποστηρίζονται από μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Είμαστε, λοιπόν, πάντα δίπλα στους ασφαλισμένους μας, εφαρμόζοντας αρχές υπεύθυνης διοίκησης, οι οποίες μας επιτρέπουν να ανταποκρινόμαστε αξιόπιστα στην αποστολή μας τώρα, αλλά και στο μέλλον” σχολίασε ο Michel Khalaf, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife.

Οι επιτυχίες της MetLife

Η ένταξη της MetLife στο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Index Βορείου Αμερικής ήρθε ως επιστέγασμα μιας σειράς σημαντικών επιτυχιών της εταιρίας, στον τομέα της Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης. Μεταξύ αυτών, είναι:

  • Η δημιουργία Τομέα Βιωσιμότητας και ο ορισμός Chief Sustainability Officer, με σκοπό την υιοθέτηση μιας ακόμη πιο συνεκτικής και συντονισμένης στρατηγικής προσέγγισης της εταιρίας στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.
  • Η συνυπογραφή του Συμφώνου Αρχών για Υπεύθυνες Επενδύσεις, από την MetLife Investment Management, του βραχίονα της MetLife που ασκεί τη δραστηριότητα διαχείρισης θεσμικών περιουσιακών στοιχείων. To Principles for Responsible Investment είναι ένα παγκόσμιο πλαίσιο που καθορίζει βασικές παραμέτρους στη διαδικασία λήψης επενδυτικών αποφάσεων, εστιάζοντας σε παράγοντες Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης.
  • Η εκπλήρωση της πενταετούς δέσμευσης του MetLife Foundation για τη διάθεση 200 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως, με σκοπό την ενίσχυση προγραμμάτων και δράσεων για την εξάλειψη του οικονομικού αποκλεισμού. Παράλληλα, διευρύνθηκαν οι δράσεις του Ιδρύματος, με στόχο τη συμβολή στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου οικονομικού μέλλοντος, για άτομα και κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
  • Η ένταξη της MetLife στο CEO Champions For Change, ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη. Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί από την Catalyst, έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που συνεργάζεται με τους ισχυρότερους οργανισμούς και επιχειρηματικούς ηγέτες παγκοσμίως, με στόχο τη διευκόλυνση της ανάπτυξης των γυναικών εντός του εργασιακού περιβάλλοντος. Επίσης, η MetLife είναι η 27 η εταιρία και ο πρώτος ασφαλιστικός οργανισμός παγκοσμίως, που εντάχθηκε στην Παγκόσμια Συμμαχία Καινοτομίας για την Κοινωνική Αλλαγή, του ΟΗΕ.
  • Η διάκριση από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, η οποία απένειμε στη MetLife το βραβείο Energy Star Partner of the Year 2019, σε αναγνώριση της δέσμευσης της εταιρίας στην ενεργειακή αποδοτικότητα.