Νέες Τεχνολογίες για τον Τουρισμό και την Ξενοδοχία

    Από: Startup Team
smart attica

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, διοργανώνουν την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως επίσημος συνεργάτης στο Smart Attica European Digital Innovation Hub (EDIH).

Σκοπός της εκδήλωσης μέσω παρουσιάσεων, συζητήσεων και πάνελ είναι να δοθούν χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τις τρέχουσες αλλά και μελλοντικές ανάγκες των Ελληνικών Ξενοδοχείων και άλλων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού σε θέματα ψηφιακής μεταρρύθμισης και τεχνολογικών προϊόντων/υπηρεσιών με στόχο την αναβάθμιση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου σε τομείς όπως ενέργεια, προσβασιμότητα, διαχείριση Μεγάλων Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14:30-18:00 στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel.

Πρόγραμμα:

14:30 – 15:00 Προσέλευση

15:00 – 15:20 Εισαγωγή / Χαιρετισμοί

-Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος ΞΕΕ

-Περικλής Τερλιξίδης, Manager Smart Attica EDIH

15:20 – 16:40 Μέρος Α – Παρουσιάσεις & panels

Παρουσίαση νέων στοιχείων ερευνών ΙΤΕΠ σε θέματα Τεχνολογίας & Τεχνητής Νοημοσύνης

-Κωνσταντίνα Σβύνου, Πρόεδρος ΙΤΕΠ

Πάνελ: Στον ρυθμό των Μεγάλων Δεδομένων και της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ανοιχτή συζήτηση για τις προκλήσεις, ανάγκες και ευκαιρίες διαχείρισης Mεγάλων Δεδομένων (Βig Data), καθώς και τις προκλήσεις που δημιουργούνται με την έλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) σε όλο το φάσμα της επικοινωνίας με τον επισκέπτη.

Συντονιστής: Χάρης Ντιγριντάκης, Δημοσιογράφος

-Χριστίνα Τετράδη, CEO Zante Hospitality Group και Αντιπρόεδρος ΞΕΕ

-Ευγένιος Βασιλικός, Γενικός Γραμματέας ΕΞΑΑΑ και CEO Capital H Hospitality

-Κωνσταντίνος Σαντίκος, Managing Director, Santikos Collection

Πάνελ: Έξυπνες λύσεις για βιώσιμες πόλεις και τουριστικούς προορισμούς

Ανοιχτή συζήτηση για τη δημιουργία και την εφαρμογή έξυπνων και βιώσιμων λύσεων που αναβαθμίζουν πόλεις και τουριστικούς προορισμούς και πως το ελληνικό ξενοδοχείο συμβάλλει με καλές πρακτικές προς την κατεύθυνση αυτή.

Συντονίστρια: Νίκη Παπάζογλου, Δημοσιογράφος

– Έλσα Εξάρχου, CEO Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa και CEO Branding Greece

– Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Managing Director, Aldemar Resorts

– Γιάννης Τσίχλης, Corporate Affairs Director, Όμιλος N. Δασκαλαντωνάκης – Grecotel

16:40-17:00 Μέρος Β’ – Pitch session

Έξι startups παρουσιάζουν τις τεχνολογικές τους λύσεις και πώς εκείνες συμβάλλουν στην επόμενη μέρα του τουρισμού σε συγκεκριμένους τομείς όπως big data, operations, mobility, accessibility και smart cities.

Παρουσίαση από τις παρακάτω startups:

– Γιώργος Καραθανάσης, Co-founder, Hotellisense

– Ελισάβετ Καρατζά, Co-founder, Deliverback

– Χρήστος Στεφανάτος, Co-founder, EV Loader

– Αλίκη Ιοβίτα, Co-founder, Narratologies

– Κωνσταντίνος Λαλιώτης, Co-founder, Accesslab

– Ηλίας Ανδρέας Αλεξάκης, Co-founder, Orbito Travel

17:00-18:00 Μέρος Γ – Networking

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση δικτύωσης στο roof top bar St’ Astra Space του ξενοδοχείου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να συναναστραφείτε με τους υπόλοιπους καλεσμένους μας, να δημιουργήσετε πολύτιμες συνδέσεις και να ανταλλάξτε ιδέες σε μια ατμόσφαιρα σχεδιασμένη να εμπνέει την καινοτομία με φόντο τον ορίζοντα της πόλης.

Τι είναι το Smart Attica;

Το Smart Attica European Digital Innovation Hub (EDIH) είναι το πρώτο EDIH για Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται σε τρεις κρίσιμους επιχειρηματικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας: Ενέργεια & Περιβάλλον, Εφοδιαστική Αλυσίδα & Κινητικότητα, Πολιτισμός & Τουρισμός.

Επικεντρώνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των οργανισμών του δημόσιου τομέα και στοχεύει στην προώθηση της ψηφιακής τους ωριμότητας.

Εστιάζοντας ειδικότερα στον πυλώνα Τουρισμός & Πολιτισμός, το Smart Attica επικεντρώνει τις δράσεις του στην αντιμετώπιση της ψηφιακής ενδυνάμωσης της εμπειρίας πολιτών και επισκεπτών και στην ανάγκη αναβάθμισης όλων των ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχονται σε πολίτες και επισκέπτες, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες ώστε να προσφέρουμε εμπειρία υψηλής ποιότητας, εφαρμογές, εικονικές περιηγήσεις, επιτόπου ψηφιακά βοηθήματα κ.λπ. Γενικότερα στόχος είναι να προβάλουμε νέες μορφές δημιουργίας, παραγωγής, διανομής, πρόσβασης και συμμετοχή, που ενισχύεται από καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, που μπορούν να τονώσουν σημαντικά ολόκληρο τον κλάδο.