Νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP): εργαλείο στις επιχειρήσεις

    Από: Θέμης Σαρανταένας

Το NLP ακούγεται όλο και περισσότερο στον σύγχρονο Ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο. O Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός είναι μια σειρά από τεχνικές αυτοβελτίωσης με σκοπό να διευρύνουν τις ικανότητες επικοινωνίας ενός ατόμου και στοχεύουν στην προσωπική του ανάπτυξη. Συναντάμε τις εφαρμογές του NLP σε διάφορες λειτουργίες της επιχείρησης: μάρκετινγκ, πωλήσεις, εξυπηρέτηση πελατών κ.α. Έτσι με την καλλιέργεια αυτών των ικανοτήτων, ένας επιχειρηματίας μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή του και να οδηγήσει την επιχείρησή του στην ανάπτυξη.

Στο επεισόδιο αυτό o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένους στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την NLP WellBeing Expert Βάσια Μανίκα και τον Master NLP Trainer Νίκο Φραγκιά συζητούν για τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και πώς αυτός μπορεί να γίνει εργαλείο ανάπτυξης των επιχειρηματιών και κατ’ επέκταση των επιχειρήσεων! Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: – Τι είναι το NLP; – Ποια είναι η ιστορία του -Ποια είναι μερικά παραδείγματα επιτυχημένων εφαρμογών του NLP; -Για ποιους λόγους θα έπρεπε ένας επιχειρηματίας σήμερα να ασχοληθεί με το NLP; -Σε ποια πεδία μιας σύγχρονης επιχείρησης συναντάμε το NLP; -Πως πετυχαίνουμε αύξηση των πωλήσεων με το NLP; -Πως το NLP μπορεί να αλλάξει την επαγγελματική καθημερινότητα ενός επιχειρηματία; -Πώς βοηθά το NLP στην επικοινωνία με τον πελάτη, στο marketing, στην πώληση, στην εσωτερική κινητοποίηση του επαγγελματία και στο win mindset -Ποιες είναι οι αλλαγές που θα δει κάποιος όταν εκπαιδευτεί στο NLP; και πολλά άλλα!

Παράλληλα, ο εμπορικός διευθυντής, γνωστής επιχείρησης, Θέμης Χασιώτης καταθέτει την δική του εμπειρία για το πώς λειτουργεί το NLP στην πράξη.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας δίνει συγκεκριμένα tips για την χρήση του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού στις ΜμΕ επιχειρήσεις.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV που μετρά πάνω από 100 επεισόδια, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 21.30 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή 21.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο 17.30 και Κυριακή 20.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή 17.30 και Τρίτη 14.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 23.50, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 18.15, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή και Πέμπτη 19.30, Κανάλι 6 (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή 16.30 και Σάββατο 19:05, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Τετάρτη 18.15 και Δευτέρα 23.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή 20.30 και Κυριακή 13.00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 103 «Νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP): εργαλείο στις επιχειρήσεις» μπορείτε να το δείτε εδώ: marketingconsultant.gr/neyroglossikos-programmatismos-nlp-ergaleio-stis-epicheiriseis/

από: Θέμης Σαρανταένας

Ο Θέμης Σαρανταένας είναι Πιστοποιημένος Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών (ως Senior Marketing Consultant από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος βάσει του Προτύπου ΕΝ ISO / IEC17024:2012) στην Ελλάδα και στην Κύπρο (www.marketingconsultant.gr & www.marketingconsultant.com.cy) και ασχολείται ενεργά στο χώρο τα τελευταία δέκα οκτώ χρόνια. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην L’Oreal Hellas σε θέσεις επικοινωνιακού και εμπορικού μάρκετινγκ σε μάρκες με τις περισσότερες πωλήσεις όπως: Biotherm (Homme), L’ Oreal Professionnel, Lancοme και τη νέα μάρκα για την Ελλάδα Kiehl’s. Με την πολυετή εμπειρία του έχει εξειδικευτεί στην ψυχολογία του καταναλωτή και αναγνωρίζει τους μηχανισμούς για την εμπλοκή του στη διάδραση της πώλησης με μεγαλύτερη επιτυχία. Σήμερα ειδικεύεται στην ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πλούσιο πελατολόγιο από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους. Ακόμα, εκπαιδεύει στελέχη και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων με Σεμινάρια Μάρκετινγκ και Επιχειρηματικών ∆εξιοτήτων (Soft Skills). Παράλληλα, είναι εκπαιδευμένος Business & Personal Coach, μέλος του HCA (Hellenic Coaching Association), του EMCC (European Mentoring & Coaching Council) & του ICF (International Coaching Federation).

Το 2019 και το 2021 βραβεύτηκε ως «Best Marketing Consultant» στα βραβεία Franchise για την προσφορά του στον κλάδο. Ακόμα, επιμελείται και παρουσιάζει την τηλεοπτική θεματική εκπομπή «Marketing in Practice» που προβάλλεται από το 2014 στο Attica TV/SBC TV και δέκα ακόμα περιφερειακούς σταθμούς στην Ελλάδα. Τέλος, τα marketing podcasts του φιλοξενούνται στην Athens Voice.