Ο άφαντος Νίκας, ο κατηγορούμενος με τα δύο εμφράγματα και η «Popsy» στην Ταϊλάνδη

    Από: Startup Team

Το αίτημα του trader που αντιμετωπίζει έκδοση στις ΗΠΑ για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο insider-trading για αποφυλάκιση με εγγύηση απορρίφθηκε από δικαστή του Λονδίνου, ακόμη και όταν οι αρχές του Μονακό αποκάλυψαν ότι ένας τραπεζίτης που συνελήφθη για το ίδιο σκάνδαλο αφέθηκε ελεύθερος και έχει διαφύγει, σύμφωνα με πληροφορίες στη Γαλλία, την ώρα που οι αμερικανικές Αρχές προσπαθούσαν να τον φέρουν στη Νέα Υόρκη.

Εν τω μεταξύ, η τρίτη ύποπτος, η οποία είχε εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση και στο παρελθόν, για την οποία μάλιστα φέρεται να είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια στη Βρετανία, βρίσκεται επίσης ελεύθερη στην πατρίδα της, στην Ταϊλάνδη.

Οι τρεις τους κατηγορούνται από τις αρχές των ΗΠΑ για συμμετοχή σε κύκλωμα «εσωτερικής πληροφόρησης» και προσπορισμό παράνομου κέρδους, σε μια υπόθεση που εμπλέκει επίσης έναν Έλληνα με μια αλυσίδα εστιατορίων στο Μανχάταν, τον γιο ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου μιας φαρμακευτικής εταιρείας και έναν αντιπρόεδρο της Goldman Sachs Group Inc. Οι δύο τελευταίοι συνελήφθησαν αυτό το μήνα στη Νέα Υόρκη, με τον δικαστή να αρνείται την εγγύηση στον έναν από αυτούς και να απαιτεί κατ ‘οίκον περιορισμό και μια εγγύηση 750.000 δολάρια για τον άλλον. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου παραμένει ασύλληπτος στην Ελλάδα, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Ο Γιώργος Νίκας, γνωστός στις ΗΠΑ με το προσωνύμιο «Ο βασιλιάς του γύρου» καθώς στο παρελθόν δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή γύρων και κρεατο-σκευασμάτων μέσω της Μέγας Γύρος, δεν αποκλείεται να βρήκε καταφύγιο στη βίλα του στη Σαρωνίδα, λένε πρόσωπα από το περιβάλλον του.

Πρόκειται για το ακίνητο που παζάρευε να πουλήσει τον τελευταίο καιρό ο επιχειρηματίας, ξεκινώντας τις διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές από τα 11 εκατ. ευρώ, για να πέσει τελικά κοντά στα 3,5 όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να του δώσει τα χρήματα που ζητούσε.

Σε μια ακρόαση στο Λονδίνο τη Δευτέρα, ο Joseph El-Khouri, ο οποίος κατέχει διπλή Βρετανολιβανέζικη ιθαγένεια, θεωρήθηκε από τους δικαστές ότι υπάρχει περίπτωση να διαφύγει, εν μέρει λόγω του χρόνου που πέρασε στο Μονακό, όπου οι ΗΠΑ λένε ότι ήταν ένας άπληστος παίκτης του πόκερ. Ο κατηγορούμενος κατηγορείται ότι πλήρωσε τους τραπεζίτες Benjamin Taylor και Darina Windsor τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και άλλα οφέλη για ευαίσθητες πληροφορίες το 2015 και έβγαλε προσωπικά 2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο El-Khouri θα έχει δεύτερη ακρόαση στις 25 Νοεμβρίου, αν και η υπόθεση έκδοσής του είναι απίθανο να αρχίσει φέτος.

Ο 52χρονος trader εμφανίστηκε στο δικαστήριο μέσω βίντεο από τη φυλακή Wandsworth. Ο ίδιος υπέφερε από δύο καρδιακές προσβολές τον περασμένο μήνα και λαμβάνει φάρμακα για υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη, δήλωσε ο δικηγόρος του, ο οποίος υποστήριξε – ανεπιτυχώς – ότι τα προβλήματα υγείας, σε συνδυασμό με τους δεσμούς του με το Λονδίνο, σήμαιναν ότι ο El-Khouri ήταν απίθανο να διαφύγει.

Σε ό,τι αφορά τον Τηλέμαχο Λαβίδα, γιο του φαρμακοβιομηχάνου Θανάση Λαβίδα, ο οποίος μάλιστα φέρεται να έδινε εμπιστευτικές πληροφορίες στον γιο του για την υπόθεση της Ariad, εξακολουθεί να βρίσκεται προφυλακισμένος στις ΗΠΑ, καθώς οι δικαστικές Αρχές αρνήθηκαν, και στην περίπτωσή του, να τον αφήσουν ελεύθερο με εγγύηση.

Πηγή: newmoney.gr