Ο Bernard Arnault της LVMH εγκαλεί τη 16χρονη ακτιβίστρια Greta Thunberg για “καταστροφολογία”

    Από: Startup Team

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά της διάρκεια της εκδήλωσης της LVMH για την παρουσίαση της έκθεσης αειφορίας της εταιρείας, στο Παρίσι, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, ο Bernard Arnault επέκρινε την ακτιβίστρια Greta Thunberg, που μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής, γιατί όπως τόνισε “παραδίδεται στην καταστροφολογία”.

Ο Arnault, επικεφαλής του κολοσσού ειδών πολυτελείας που αντιπροσωπεύει μεταξύ άλλων τα brands Fendi, Christian Dior και Givenchy, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε σχετικά με τη 16χρονη ακτιβίστρια: “Θεωρώ ότι οι απόψεις της είναι απογοητευτικές για τους νέους… Είναι ένα δυναμικό νέο κορίτσι, αλλά παραδίδεται εντελώς στην καταστροφολογία”.

Την ίδια στιγμή, υποστηρίζοντας σθεναρά τους “πράσινους” στόχους της εταιρείας, ο Arnault τόνισε: “Πιστεύουμε ότι οι περιβαλλοντικές επιδόσεις είναι πηγή καινοτομίας, δημιουργικότητας, αριστείας και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας, από τον σχεδιασμό ως την παραγωγή. Δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε τη δράση μας σε αυτό το μέτωπο και να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο”.

Οι εταιρείες του χώρου της μόδας όπως η LVMH βρίσκονται στο στόχαστρο των ακτιβιστών κατά της κλιματικής αλλαγής για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας και για τις επιπτώσεις των αλυσίδων εφοδιασμού τους. Η LVMH έχει δεσμευθεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 25% έως το 2020 και να εφαρμόσει σύστημα ιχνηλασιμότητας στο σύνολο της εφοδιαστικής της αλυσίδας, ακόμη δυνατή την ανίχνευση της πλήρους αλυσίδας, ακόμη και στους μεμονωμένους προμηθευτές γούνας, έως το 2025.

Η κριτική του έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την εμφάνιση της 16χρονης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου κατηγόρησε τους αρχηγούς κρατών για “προδοσία” έναντι των δεσμεύσεών τους για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Έχοντας ήδη εμπνεύσει εκατομμύρια νέους σε όλο τον κόσμο να προβούν σε διαμαρτυρίες απαιτώντας την ανάληψη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλάγής, η Thunberg προέβη σε μια οργισμένη ομιλία από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών: “”Κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τα κενά σας λόγια. …Τα μάτια όλων των μελλοντικών γενεών είναι στραμμένα επάνω σας. Και αν επιλέξετε να μας απογοητεύσετε, σας λέω ότι δεν θα σας συγχωρήσουμε ποτέ. Δεν θα σας αφήσουμε να ξεφύγετε. Εδώ και τώρα τραβάμε κόκκινη γραμμή”.

Η εκτιμώμενη περιουσία του Bernard Arnault αγγίζει τα 100 δισ. δολάρια και συνεχίζει να αυξάνεται. Το 2019 ο όμιλος ειδών πολυτελείας του οποίου ηγείται κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων και κερδοφορία, χάρις εν μέρει στις αυξημένες δαπάνες των Κινέζων καταναλωτών.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2019, η LVMH παρουσίασε έσοδα ύψους 13,6 δισ. δολαρίων (12,5 δισ. ευρώ), καταγράφοντας αύξηση 16%.

Πηγή: Capital.gr