O Ιβάν Σαββίδης σχεδιάζει την αγορά βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας

    Από: Startup Team

Το βλέμμα στην ποδοσφαιρική αγορά της Βραζιλίας έχει στρέψει ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Gazeta Esportiva.

Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο:

«Ο δισεκατομμυριούχος, Ιβάν Σαββίδης, σχεδιάζει να αγοράσει βραζιλιάνικο σύλλογο και έχει ήδη στόχους. Ο Ιβάν Σαββίδης, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, είναι διατεθειμένος να επενδύσει μέρος των χρημάτων του στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας. Η Gazeta Esportiva έχει πληροφορίες ότι αναζητά ομάδες στη χώρα που είναι ανοιχτές για να ξεκινήσουν μια σύμπραξη ή ακόμα και να αγοραστούν.

Στην πραγματικότητα, η ιδέα ήρθε από τον Γιώργο Σαββίδη, γιο του Ιβάν αλλά και συνεργάτη του. Ο Γιώργος Σαββίδης είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, και έχει εδώ και καιρό καλλιεργήσει την ιδέα να αποκτήσει έναν σύλλογο εδώ. Πλέον έχει καταφέρει να πείσει τον πατέρα του.

Η πρόθεση της οικογένειας Σαββίδης είναι να επαναλάβει αυτό που έκανε με τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα. Πλήρωσε τα λεφτά που οφείλονταν, επένδυσε σε παίκτες, ανέβηκαν οι μετοχές τους και βελτιώθηκαν και τα αγωνιστικά και τα οικονομικά του συλλόγου. Οι νέοι παίκτες με υψηλό δείκτη μεταπώλησης θα είναι το επίκεντρο στην ομάδα που ψάχνει ο Σαββίδης στη Βραζιλία.

Η συνεργασία μεταξύ της Red Bull και της Μπραγκαντίνο κέντρισε ξανά την προσοχή στο εξωτερικό για τη Βραζιλία, ως μιας υποσχόμενης αγοράς. Κατά την άποψη των επενδυτών, η Βραζιλία εξακολουθεί να είναι η καλύτερη στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα.

Παρά το αρχικό ενδιαφέρον για την Παρανά και την Φορταλέζα, δεν αποκλείονται κι άλλες επιλογές για την οικογένεια Σαββίδη. Η εύρεση του σωστού συλλόγου είναι μόνο το πρώτο βήμα και δεν υπάρχει πρόθεση, τουλάχιστον προς το παρόν, από τους επενδυτές να εμπλακούν σε περισσότερες από μία ομάδες…».

Πηγή: makthes.gr