Ο πλουσιότερος Ρώσος έχει περιουσία 25,1 δισ. δολαρίων

    Από: Startup Team

Ο βασικός μέτοχος της ρωσικής εταιρείας Nornikel, Βλαντίμιρ Ποτάνιν, είναι ο πλουσιότερος Ρώσος του κόσμου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Forbes Real Time.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Ποτάνιν μέσα σε μία ημέρα – σήμερα 6 Φεβρουαρίου – έγινε πλουσιότερος κατά 418 εκατ. δολάρια, με τη συνολική του περιουσία να φτάνει τα 25,1 δισ. δολάρια.

«Αυτό συνέβη χάρη στη διαρκή άνοδο της μετοχής της Nornikel, (αυτή τη στιγμή ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατέχει το 34,6% του πακέτου των μετοχών). Από τις αρχές του 2019 οι μετοχές του «γίγαντα» της χαλυβουργίας έχουν καταγράψει άνοδο 60%. Πριν από έναν χρόνο στο Χρηματιστήριο της Μόσχας η μετοχή της Nornikel διαπραγματευόταν στα 13.500 ρούβλια, ενώ σήμερα έχει σκαρφαλώσει στα 21.426 ρούβλια», αναφέρει το Forbes.

Ποια είναι η Nornikel

Η Nornikel είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου και παλλαδίου στον κόσμο, ενώ έχει ηγετική θέση στην παραγωγή πλατίνας, κοβαλτίου, χάλυβα και ροδίου παγκοσμίως. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της εξόρυξης χρυσού, αργυρού, στην παραγωγή ιριδίου, σεληνίου, ρουθηνίου και τελλουρίου. Η Nornikel διαθέτει μονάδες παραγωγής στη Ρωσία, στη Φινλανδία και τη Νότιο Αφρική.

Άλλοι πλούσιοι Ρώσοι

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil, Βαγκίτ Αλεκπέροφ, με περιουσία ύψους 25 δισ. δολαρίων.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο πρόεδρος της Novatek, Λεονίντ Μίχελσον, με συνολική περιουσία ύψους 24,9 δισ. δολαρίων.

Πηγή: Insider.gr