Ο Τζεφ Μπέζος δώρισε $98,5 εκατ. για να βοηθήσει άστεγους

    Από: Startup Team

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει δωρίσει 98,5 εκατ. δολ. σε 32 οργανώσεις 23 πολιτειών των ΗΠΑ, οι οποίες βοηθούν τις άστεγες οικογένειες. Οι δωρεές που έλαβε κάθε οργανισμός κυμάνθηκαν από 1,25 εκατ. έως 5 εκατ. δολάρια.

Ο Ιδρυτής και CEO της Amazon δώρισε τα χρήματα μέσω του Bezos Day One Fund, το οποίο ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Σεπτέβριο του 2018. Στο λανσάρισμά του, ο Μπέζος δέσμευσε σε αυτό το fund 2 δισ. δολ., το οποίο έχει δύο τομείς εστίασης: Τη χρηματοδότηση οργανώσεων που βοηθούν άστεγες οικογένειες και τη δημιουργία προσχολικών ιδρυμάτων στα πρότυπα λειτουργίας της Μαρίας Μοντεσσόρι.

Την περσινή χρονιά, ο Τζεφ Μπέζος δώρισε 97,5 εκατ. δολ. σε 24 οργανώσεις 16 πολιτειών που βοηθούν τους άστεγους. Φέτος, ο Μπέζος δώρισε ένα επιπλέον εκατ. για την ενίσχυση αυτής της δράσης και ανέβασε τον αριθμό με τους παραλήπτες που έλαβαν τις δωρεές του, οι οποίοι εκτείνονται από το Μέριλαντ και τη Νέα Υόρκη ως στην Αλάσκα και τη Χαβάη.

Ενώ ο Μπέζος έχει δηλώσει αρκετές φορές στο Instagram τη περασμένη χρονιά για επίσκεψή του σε σχολεία που λειτουργούν στα πρότυπα της Μοντεσσόρι, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία δικτύου προσχολικών ιδρυμάτων χρηματοδοτούμενα από το Bezos Day One Fund. Σύμφωνα με τη σελίδα του Bezos Day One Fund, το Day 1 Academies Fund προχωράει αυτό το καιρό σε προσλήψεις.

Πηγή: capital.gr