Οι δεξιότητες που φέρνουν την επαγγελματική επιτυχία

    Από: Startup Team

Νέο επεισόδιο (Νο 136) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

Οι επαγγελματικές δεξιότητες είναι αυτές που κάνουν διαφορά και δίνουν ώθηση στον κάθε επαγγελματία να εξελιχθεί αναπτύσσοντάς του την κριτική σκέψη, την συναισθηματική νοημοσύνη και την διαπροσωπική επικοινωνία. Η αναγκαιότητα των soft skills έχει δηλωθεί από όλους τους guru του χώρου αλλά και από κάθε ακαδημαϊκό. Δυστυχώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα δεν παρέχει στους νέους τέτοια εκπαίδευση. Ωστόσο, όλες οι σύγχρονες τάσεις στο management ενισχύουν και ωθούν επιχειρηματίες και εργαζόμενους στο να καλλιεργήσουν, αναπτύξουν και χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητες αυτές.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον Business Development Director Κωνσταντίνο Κίντζιο, συζητούν για τις δεξιότητες που φέρνουν την επαγγελματική επιτυχία.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Τι ορίζουμε ως επαγγελματική επιτυχία & ευτυχία; – Πόσο εύκολο είναι να φτάσουμε αυτήν την επιτυχία στην σύγχρονη επιχειρηματική καθημερινότητα; – Πως ο COVID19 έχει άλλαξε τις απαιτούμενες επιχειρηματικές δεξιότητες για την επιτυχία; – Ποιο το προφίλ του σύγχρονου υποψηφίου εργαζόμενου; – Τι έχει αλλάξει σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές; – Ποιες είναι οι 6 βασικές δεξιότητες που χρειάζεται ο σύγχρονος επιχειρηματίας για να πετύχει; – Με ποιες 2 τεχνικές μπορούμε να αποκτήσουμε το mind set της επιτυχίας; – Πως μπορούν οι επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις χρήσιμες αυτές δεξιότητες; και πολλά άλλα.

Παράλληλα ο Επιχειρηματίας – Ιδιοκτήτης Ξενοδοχείου & συγγραφέας Φώτης Δρακόπουλος, μας εξηγεί στην πράξη πως οι δεξιότητες ενισχύουν τον επιχειρηματία. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τα οφέλη της Διά Βίου Μάθησης για κάθε επαγγελματία.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 130 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 21.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο 17.30 και Κυριακή 20.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή 17.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή 18.30, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή και Πέμπτη 19.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα 23.00 και Παρασκευή 18.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή 20.30 και Κυριακή 13.00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 136 «Οι δεξιότητες που φέρνουν την επαγγελματική επιτυχία» μπορείτε να το δείτε εδώ:  marketingconsultant.gr/oi-dexiotites-poy-fernoyn-tin-epaggelmatiki-epitychia/