Οι καλύτεροι εργοδότες στην Ελλάδα για το 2022, βάσει της πλατφόρμας Poudouleveis.gr της Undelucram

    Από: Startup Team

Η πλατφόρμα Poudouleveis.gr της Undelucram ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ετήσιας αξιολόγησης που διεξήγαγε για την ανάδειξη των καλύτερων εργοδοτών δημοσιοποιώντας τη λίστα με τους Top Employers 2022 της Ελλάδας.  

Το Poudouleveis.gr είναι μία διαδικτυακή κοινότητα, την  οποία δημιούργησε η Undelucram και είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στους Έλληνες εργαζόμενους. Η πλατφόρμα που παρέχει πληροφορίες για αναζήτηση θέσεων εργασίας από μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, δίνει επιπλέον στα μέλη της τη δυνατότητα παροχής στοιχείων για ανώνυμη αξιολόγηση του κάθε εργοδότη, συμβάλλοντας στη δημιουργία μίας πιο διαφανούς αγοράς εργασίας. Η Undelucram συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε τις πληροφορίες αξιολόγησης, για την περίοδο 16 Νοεμβρίου 2021 έως 31 Δεκεμβρίου 2022, καταρτίζοντας έτσι την ετήσια λίστα με τους Top Employers 2022.

Η κατάταξη βασίζεται σε δείκτη (index) που προκύπτει από τον μέσο όρο της αξιολόγησης που δίνουν (πρώην και νυν) εργαζόμενοι για τους εργοδότες τους, καθώς και από τον  αριθμό των αξιολογήσεων που καταγράφονται στην πλατφόρμα. Η θέση που καταλαμβάνει κάθε εταιρεία στην τελική κατάταξη καθορίζεται από τη γενική της αξιολόγηση (70%) και την βαθμολογία της σε πέντε επιμέρους κατηγορίες (καθεμία συμμετέχει σε ποσοστό 6%), οι οποίες θεωρούνται σημαντικές για τους εργαζόμενους. Οι κατηγορίες αυτές περιλαμβάνουν τις ευκαιρίες ανέλιξης, το πακέτο αποδοχών, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, το σύστημα διοίκησης με τις διαδικασίες, καθώς και τις εταιρικές αξίες.

Τις πέντε πρώτες θέσεις για το 2022, στην ελληνική αγορά, καταλαμβάνουν οι εξής εταιρείες, οι οποίες φαίνεται να απολαμβάνουν μεγαλύτερης εκτίμησης από τους υπαλλήλους τους:

  1. Accenture Greece
  2. Webhelp Greece
  3. Σκλαβενίτης
  4. Public
  5. Μασούτης

“Δημιουργήσαμε ένα σύστημα αξιολόγησης επιχειρήσεων με βάση την οπτική των εργαζομένων τους. Με τον τρόπο αυτό, διευκολύνουμε τους υποψήφιους να προσανατολιστούν στην κατάλληλη γι’ αυτούς εταιρεία, ενώ εκείνες με τη σειρά τους καταβάλλουν ολοένα και περισσότερες προσπάθειες για να προσελκύσουν ταλαντούχους υπαλλήλους και να φτάσουν τα αναμενόμενα υψηλά επίπεδα παροχής προϊόντων και υπηρεσιών”, διευκρίνισε ο Costin Tudor, ιδρυτής και CEO της Undelucram SRL.

 

Τη λίστα με τους καλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα συμπληρώνουν οι:

  1. E-food
  2. Deloitte Greece
  3. McDonald’s Greece
  4. Lidl Hellas
  5. Vodafone Greece
  6. Cosmote E-value
  7. Coca Cola 3Ε
  8. JYSK Greece
  9. Πλαίσιο
  10. Teleperformance
  11. My Market
  12. Γερμανός
  13. ΑΒ Βασιλόπουλος
  14. Inditex Greece
  15. Praktiker Hellas
  16. Κωτσόβολος
  17. Jumbo
  18. CQS
  19. ICAP Group

 

Η δυναμική παρουσία του κλάδου Retail

“Οι εταιρείες retail με παρουσία στη λίστα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, καταλαμβάνουν πολλές από τις κορυφαίες θέσεις, κάτι που τις καθιστά ως τίς πλέον δημοφιλείς ανάμεσα στους εργαζόμενους. Οι εταιρείες λιανεμπορίου αποτελούν έναν δυναμικό κλάδο στην Ελλάδα και φαίνεται πως καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να διατηρούν τους υπαλλήλους τους ικανοποιημένους, προκειμένου να είναι περισσότερο παραγωγικοί. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι και άλλοι κλάδοι μοιάζουν να εμπνέονται από το λιανεμπόριο, όπως αυτοί των τηλεπικοινωνιών, του FnB και της υψηλής τεχνολογίας, εφαρμόζοντας παρόμοιες μεθόδους και στρατηγικές. Το σημαντικό είναι ότι ανεξάρτητα με τον κλάδο στον οποίο ανήκουν, όλο και περισσότερες εταιρείες θέλουν να κάνουν τους υπαλλήλους τους να αισθάνονται καλά στο χώρο εργασίας τους”, δήλωσε ο Costin Tudor, ιδρυτής και CEO της Undelucram SRL.

Η συνολική λίστα με όλες τις εταιρείες και αναλυτικά ποσοστά, θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα Poudouleveis.gr δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται, να αναζητήσει πληροφορίες για τα κορυφαία εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα, αλλά και να συνεισφέρει στην έρευνα, αξιολογώντας το δικό του εργασιακό περιβάλλον.