Οι κρίσιμες αποφάσεις για τις Online πωλήσεις

    Από: Startup Team

Νέο επεισόδιο (Νο 129) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

Το digital marketing και το e-commerce έκαναν την εμφάνισή τους βίαια και βιαστικά λόγω της πανδημίας του COVID19. Οι περισσότερες επιχειρήσεις προσπαθούν να βρουν διέξοδο και να αυξήσουν τον τζίρο τους από online πηγές. Το τοπίο όμως είναι μεταβλητό και οι περισσότεροι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά.

Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον Digital Strategist Κάρολο Τσιλιγκιριάν, συζητούν για τις Online πωλήσεις και τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει μια σύγχρονη επιχείρηση.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Τι έχει αλλάξει στο τοπίο των OnLine αγορών; – Αυτή η αύξηση των OnLine πωλήσεων που βλέπουμε θα συνεχίσει και μετά το πλήρες άνοιγμα των καταστημάτων; – Το Facebook και το Instagram αποτελούν το κλειδί για αύξηση πωλήσεων; -Για ποιους λόγους οι επιχειρηματίες δυσκολεύονται ή συνήθως δεν μένουν ικανοποιημένοι από τους συνεργάτες τους στην Digital προώθηση; – Ποιες είναι οι κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να λάβει σύγχρονος επιχειρηματίας για τις OnLine πωλήσεις του; -Ποιος πρέπει να είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επόμενων χρόνων για τις ελληνικές ΜΜ επιχειρήσεις. -Πως θα διαμορφωθεί το sales funnel τα επόμενα χρόνια; και πολλά άλλα.

Παράλληλα ο επιχειρηματίας & ιδιοκτήτης e-shop Μάκης Αργυρός, μας εξηγεί στην πράξη την χρήση της online διαφήμισης στην επιχείρησή του. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει το checklist της επιτυχημένης OnLine προβολής.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 130 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 21.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο 17.30 και Κυριακή 20.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή 17.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή 18.30, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή και Πέμπτη 19.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα 23.00 και Παρασκευή 18.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή 20.30 και Κυριακή 13.00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 129 «Οι κρίσιμες αποφάσεις για τις Online πωλήσεις» μπορείτε να το δείτε εδώ:  marketingconsultant.gr/oi-krisimes-apofaseis-gia-tis-online-poliseis/