Οι start-ups και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο επίκεντρο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ στο Τορόντο

    Από: Startup Team

Η προώθηση και η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών τόσο στον Καναδά όσο και στην Ελλάδα, για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, βρίσκεται στο επίκεντρο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ στο Τορόντο, το οποίο οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία – Καναδάς το Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Καναδικό Συμβούλιο Εμπορίου, στις 23 Οκτωβρίου 2023.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα παρευρεθούν συγκαταλέγονται οι: Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Francois-Philippe Champagne Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας του Καναδά, Μάξιμος Σενετάκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης, George Pirie, Υπουργός Ορυχείων του Οντάριο, Karine Asselin, Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα και Ύπατη Αρμοστής στην Κύπρο, Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank ΑΕ, Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος της Hellenic Development Bank of Investments, Μαρίνος Γιαννόπουλος, CEO της Enterprise Greece SA, John Sotos, Co-President του Hellenic Initiative Canada, Daniel Hengeveld, Αντιπρόεδρος της Investment Attraction Toronto Global κ.α.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα αναπτυχθεί το θέμα των start-up επιχειρήσεων και της ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Η Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια του προγράμματος E-G-G (Enter-Grow-Go) της Eurobank, πρόκειται να αναλύσει τους στόχους του προγράμματος στήριξης της τράπεζας, το οποίο απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και ήδη υπάρχουσες. Παράλληλα, θα παρουσιάσει τα παραδείγματα τριών start-ups, της PLiN Nanotechnology S.A, της bespot. και της ManaGi.

Στην συζήτηση αυτή θα συμμετέχουν μαζί με την κ. Μπαχταλιά η Andrea Richardson, Director Strategic Projects της DMZ Incubator στον Καναδά και ο Peter Polydor, Πρόεδρος της Ergo Holdings & Ergo Capital στον Καναδά και ο Άγγελος Σταυράκης, CEO & Founder της SafeSize, ενώ θα παρευρεθούν και o Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης, CEO & Co-founder της ManaGi, ο Αλέξανδρος Τσουκνίδας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοϋλικών και Υπολογιστικής Μηχανικής και ο Λέων Γαβαλάς, CEO & Founder της bespot. Το πάνελ θα συντονίζει ο Διονύσης Πρωτόπαπας, Ανώτατος Επίτροπος Εμπορίου στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο.

Gold Sponsors

Eldorado Gold – Enterprise Greece Invest & Trade

Sponsors

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Eurobank – EOT

Supporters

Hellenic Development Bank of Investments

Communication Sponsor

Hellas Journal

In association with

Ελληνική Πρωτοβουλία – Καναδάς, Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Καναδικό Συμβούλιο Εμπορίου και την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Οτάβα

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα