Οι startup του ταξιδιωτικού κλάδου αρχίζουν να απολύουν εργαζομένους στις ΗΠΑ

    Από: Startup Team

Η TripActions, της οποίας η τελευταία αποτίμηση αξίας ανερχόταν στα 4 δισ. δολάρια, απέλυσε 350 εργαζομένους την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με πηγές του Fortune. Η The Wall Street Journal αναφέρει ότι οι απολύσεις αφορούν περίπου το ένα τέταρτο με ένα πέμπτο του προσωπικού της εταιρείας. Η εταιρεία σχεδιασμού εταιρικών ταξιδιών ανέφερε σε δήλωσή της: «Περικόπτουμε όλες τις μη αναγκαίες δαπάνες και λαμβάνουμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε το εργατικό δυναμικό μας παγκοσμίως, δεδομένου του κυρίαρχου κλίματος».

Η Wanderu, η οποία λειτουργεί ως aggregator πληροφοριών σχετικά με υπεραστικά λεωφορεία και τρένα, είπε στο Fortune ότι έχει δώσει στο ένα τρίτο των 40 εργαζομένων της άδεια άνευ αποδοχών, σε μια προσπάθεια να επιμηκυνθεί η ροή ρευστού. «Χρειάστηκε να λάβουμε κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε τα τρέχοντα κόστη μας όσο το δυνατόν περισσότερο και να δώσουμε στην εταιρεία μας την ικανότητα να υπερβεί αυτή την αβέβαιη περίοδο» δήλωσε η CEO της Wanderu, Polina Raygorodskaya.

Και η Vacasa, με έδρα στη Σίλβερ Λέικ, που βοηθά στη διαχείριση βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων, έχει απολύσει «εκατοντάδες» σύμφωνα με πηγές που επιβεβαιώνονται από την εταιρεία. Η Vacasa, η οποία είχε 6.000 εργαζομένους πριν την κρίση του κορονοϊού, αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που απέλυσε, αλλά προσέθεσε: «Ο διευθύνων σύμβουλος δεν λαμβάνει μισθό και η ηγετική ομάδα μας θα λαμβάνει μισθό μειωμένο κατά 50% μέχρι το τέλος του χρόνου».

Εν μέσω αυτής της κρίσης, ο ταξιδιωτικός κλάδος προσπαθεί να φανεί όσο πιο αισιόδοξος γίνεται σε σχέση με τις προοπτικές που θα προκύψουν όταν οι επιχειρηματίες θελήσουν να ξαναρχίσουν τα επιχειρηματικά ταξίδια.

«Προσβλέπουμε στη στιγμή που θα επιστρέψουν η ισχύς της παγκόσμιας οικονομίας και τα επιχειρηματικά ταξίδια, ώστε να μπορέσουμε να επαναπροσλάβουμε τους συναδέλφους μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας εκ νέου», ανέφερε σε δήλωσή του ένας εκπρόσωπος της TripActio

Πηγή: Fortunegreece.com