«ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2024»: Ανοδική πορεία ανάπτυξης για τα δίκτυα franchise στην Eλληνική αγορά

    Από: Startup Team
panorama

Με έρευνα για την ανάπτυξη των δικτύων franchise στην ελληνική αγορά, μόλις κυκλοφόρησε το περιοδικό «ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2024» που εκδίδεται από το Franchise Success Media Group.

Ανοδική πορεία κατέγραψαν τα δίκτυα franchise τόσο για το πρώτο τρίμηνο του 2024 όσο και σε όλη τη διάρκεια του 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε ο ετήσιος οδηγός «ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2024» και παρουσιάζεται με αναλυτικούς πίνακες για το σύνολο των συστημάτων franchise, ανά κλάδο και ανά κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται αύξηση των σημείων franchise σε ποσοστό της τάξεως του 3,2%, με το σύνολο των σημείων πώλησης (εταιρικά, franchise, shop in a shop, corner) να ανέρχεται στα 22.689 το 2023, από 21.983 που ήταν το 2022, σύμφωνα με το δείγμα της έρευνας.

 

Στο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2024» περιλαμβάνεται και έρευνα για το προφίλ των υποψήφιων franchisees το 2024, όπου παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές και διαφοροποιήσεις σε σχέση με προηγούμενα έτη, με ενδεικτική την ποιοτική και ποσοτική αύξηση υποψήφιων επενδυτών.

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της μελέτης, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο κρίσεων και ανασφάλειας, το franchising βγαίνει αλώβητο, προσφέροντας τη σιγουριά σε νέους franchisees, επιχειρηματίες και όσους αναζητούν ευκαιρίες επιχειρηματικής ανέλιξης και επαγγελματικής αποκατάστασης. Στο editorial του τεύχους, τονίζεται ότι η ευελιξία, η διορατικότητα και η ετοιμότητα για αλλαγή θα είναι ουσιώδεις παράγοντες στον μεταβαλλόμενο κόσμο του franchising.

Η νέα ετήσια έκδοση, η οποία παρουσιάζει, σε 160 σελίδες, όλα τα franchise της ελληνικής αγοράς, καθώς και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου και οι υποψήφιοι franchisees, είναι παράλληλα αναρτημένη στη διεύθυνση: franchise-success.gr/?r3d=panorama-franchise-2024.

Στην πλούσια ύλη του περιοδικού, αναλύονται οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον χώρο του franchising, ενώ υπάρχει εκτενές και εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους οι νέοι franchisees, πριν επιλέξουν την τοποθεσία που θα ανοίξουν την επιχείρησή τους. Περιλαμβάνονται επίσης, αφιέρωμα για το Master Franchising, τις νέες τάσεις, τις προκλήσεις  και τον ρόλο της τεχνολογίας, συνεντεύξεις με εκπροσώπους των δικτύων franchise, ενώ παρουσιάζονται και οι νικητές των βραβείων «The Franchise Success Awards 2024».

Για άλλη μια χρονιά, προάγονται οι βέλτιστες πρακτικές και αναδεικνύονται τα δίκτυα franchise για την ικανότητά τους να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της αγοράς και να καινοτομούν συνεχώς. Το «ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2024» διαθέτει την πληρέστερη database με όλα τα franchise που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, με πληροφορίες και χρηματοοικονομικά στοιχεία από 494 αλυσίδες, που ανήκουν σε όλους τους κλάδους.