Penny Marathon – Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα

    Από: Startup Team
adespota_niarxos

Την Κυριακή 7 Ιουλίου στις 09.00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεργάζεται για έκτη χρονιά με το Penny Marathon και διοργανώνει έναν αγώνα δρόμου με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα, βοηθώντας το έργο των εκατοντάδων εθελοντών που αγωνίζονται για την καλή διαβίωση τους. Όσοι συμμετέχουν μπορούν να τρέξουν, να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο για δέκα χιλιόμετρα ή να τρέξουν/περπατήσουν για ένα χιλιόμετρο. Η διαδρομή του ενός χιλιομέτρου είναι ιδανική για οικογένειες αλλά και όσους/όσες θέλουν να συμμετέχουν μαζί με τον σκύλο τους!

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ελεύθερη χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το Penny Marathon ξεκίνησε στην Αθήνα το 2012 μετά από πρωτοβουλία δύο Ελληνο-Αυστραλών προκειμένου να στρέψουν την προσοχή του κόσμου στα αδέσποτα ζώα, ο συνολικός αριθμός των οποίων σε όλο τον πλανήτη ξεπερνάει τα 600 εκατομμύρια.  Ο αγώνας πήρε το όνομά του από την Penny, ένα σκυλί που, όπως χιλιάδες άλλα, δεν κατάφερε να επιβιώσει στους δρόμους της Αθήνας. Διεξάγεται κάθε χρόνο, εξ ολοκλήρου από εθελοντές, σε πολλές χώρες του κόσμου (Αυστραλία, Γερμανία, κ.ά.) και τα χρήματα που συγκεντρώνονται από δωρεές χρησιμοποιούνται για τα διάφορα στάδια της διαδικασίας διάσωσης των ζώων, πχ. επείγοντα ιατρικά περιστατικά, τροφή, στειρώσεις, εμβολιασμούς, κλπ.

INFO

Κυριακή 07/07

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού: Εστιατόριο/καφέ CANAL στη βόρεια όχθη του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ

Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαδρομή 10 χλμ.: Ώρα συνάντησης: 09.00 / Ώρα εκκίνησης: 09.30

Διαδρομή 1 χλμ.: Ώρα συνάντησης: 09.30 / Ώρα εκκίνησης: 10.15

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή στο pennymarathon.com.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ snfcc.org/PennyMarathon2024 καθώς και στα social media @SNFCC.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το RPBW, παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €633 εκατομμύρια ($764 εκατομμύρια).

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι:

o          Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Δευ-Kυρ: 06.00-00.00

o          Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-21.00

  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στον Φάρο, στο Κανάλι και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
  • Στο 5ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΛΣ λειτουργεί το βραβευμένο -με δύο MICHELIN Αστέρια στον Οδηγό της Αθήνας για το 2022 και το 2023 και ένα MICHELIN Green Αστέρι για τη Βιώσιμη Γαστρονομία- εστιατόριο DELTA.
  • Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το SNFCC Store με μία μεγάλη και διαρκώς εξελισσόμενη συλλογή από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.