Περιεχόμενο στα Social Media – Μυστικά Επιτυχίας

    Από: Startup Team

Νέο επεισόδιο (Νο 137) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

Καθημερινά τα feed μας στα κοινωνικά δίκτυα κατακλύζονται από άρθρα, videos, podcasts, quotes, διαγωνισμούς, ατάκες, lives (και όχι μόνο) με στόχο να μας τραβήξουν την προσοχή. Όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Social Media, είτε με την βοήθεια ειδικών είτε με τις γνώσεις του επιχειρηματία, προσπαθούν να κερδίσουν το μερίδιο που τους ανήκει στον online κόσμο με στόχο την προσέλκυση πελατών. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό σήμερα; Ποια είναι τα μυστικά που κάνουν το περιεχόμενο (content) ενδιαφέρον και διαφορετικό;

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον Strategy & Content Director Βασίλη Σταθόπουλο, συζητούν για το Περιεχόμενο στα Social Media & τα μυστικά επιτυχίας στο μάρκετινγκ μέσω αυτών.

 

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: -Τελικά μπορούμε να πουλήσουμε χρησιμοποιώντας τα Social Media; – Ποια η σημασία της δημιουργίας κοινότητας πελατών (community) για μια επιχείρηση;  – Content is the King. Εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να ισχύει; – Ποιες είναι οι σύγχρονες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας στην διαχείριση των κοινωνικών του δικτύων; – Για να μπορέσει ένας επιχειρηματίας να γίνει σωστός χρήστης των Social Media πρέπει να «το έχει» ή μπορεί να εκπαιδευτεί; – Για ποιους λόγους η δημιουργία πρωτογενούς περιεχομένου αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιτυχία; – Με ποιες τεχνικές μπορούμε να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον περιεχόμενο;-  Ποιες μπορούν να γίνουν οι πηγές έμπνευσής μας; – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει να post για ξεχωρίσει; και πολλά άλλα.

Παράλληλα ο Χρήστος Κοτσακάς, Δημοσιογράφος & Αρχισυντάκτης epixeiro.gr, μας παρουσιάζει την δημιουργία online περιεχομένου από την δημοσιογραφική σκοπιά. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει το checklist για επιτυχημένα posts στα κοινωνικά δίκτυα.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 130 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 21.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο 17.30 και Κυριακή 20.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή 17.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή 18.30, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή και Πέμπτη 19.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα 23.00 και Παρασκευή 18.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή 20.30 και Κυριακή 13.00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα). 

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 137 «Περιεχόμενο στα Social Media – Μυστικά Επιτυχίας» μπορείτε να το δείτε εδώ:  marketingconsultant.gr/periecho-meno-sta-social-media-mystika-epitychi-as/