Ανεβάζει τον πήχη για Μυτιληναίο η Edison

    Από: Startup Team

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mυτιληναίος, στα 14,4 από 12,3 ευρώ δίνει η Edison σε έκθεσή της με τίτλο “βραχυπρόθεσμη αξία, μακροχρόνια ανάπτυξη”.

Ο οίκος χαρακτηρίζει ισχυρά τα έσοδα και τα ΕΒΙΤDA που εμφάνισε η εισηγμένη στο εξάμηνο, ενώ σημειώνει ότι η αποτίμηση δεν είναι απαιτητική (στο 8 το P/E και στο 5 ο λόγος EV/EBITDA με βάση τις εκτιμήσεις για το 2019).

Η μετοχή της ΜυτιληναίοςΜΥΤΙΛ +1,60% διαπραγματεύεται με μεγάλο discount έναντι των ευρωπαϊκών βιομηχανικών εταιριών με διεσπαρμένες δραστηριότητες ενώ προσφέρει ισχυρές επιδόσεις σε όρους ελεύθερων ταμειακών ροών (13% μέσος όρος για την περίοδο 2019-2022).

Ωστόσο, προσθέτει η Edison, η μετοχή είναι ακόμη πιο ελκυστική για τους επενδυτές που επικεντρώνονται στις ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές από μακροχρόνια projects που η εισηγμένη μπορεί να χρηματοδοτήσει από τις ισχυρές ταμειακές της ροές.

Προοπτικές

Η Edison προβλέπει μέση ετήσια αύξηση των καθαρών κερδών της ΜυτιληναίοςΜΥΤΙΛ +1,60% κατά 15% ως το 2022. Ειδικότερα για τη φετινή χρήση, αναμένει άνοδο 17% στα EBITDA, λόγω μεγάλης αύξησης τζίρου στον κλάδο ενέργειας και αερίου, τον κλάδο ενεργειακών έργων, και πιο ήπια άνοδο στον κλάδο μεταλλουργίας.

Προβλέπει μικρή μείωση των EBITDA το 2020 λόγω χαμηλότερων τιμών αλουμινίου και αλουμίνας ενώ αναμένει ανάκαμψη από το 2021 και κυρίως το 2022 λόγω και της συμβολής της νέας μονάδας φυσικού αερίου.

Οσον αγορά στα καθαρά κέρδη, η Edison αναμένει κέρδη 170 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρήση και 175 εκατ. ευρώ για το 2021.

Πηγή: euro2day.gr