Επίδομα παιδιού: Σήμερα η καταβολή της τέταρτης δόσης

    Από: Startup Team

Σήμερα, Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ την τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού για το 2019 στους δικαιούχους.

Η πληρωμή αφορά όλους όσοι υπέβαλαν φέτος αίτηση Α21, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1.

Η καταβολή αφορά στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου και πραγματοποιείται μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα.

Η επόμενη δόση του επιδόματος παιδιού για το 2019 θα καταβληθεί μεταξύ 25-26 Νοεμβρίου για όσους θα έχουν κάνει αίτηση περίπου μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου.

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Πηγή: enikonomia.gr