Η Δικαιοσύνη τον 21ο αιώνα στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

    Από: Startup Team

H διάκριση των εξουσιών αποτελεί την κορωνίδα και τον θεματοφύλακα του πολιτεύματος, εντός του οποίου μπορούν να αναπτυχθούν υγιείς κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, οδηγώντας στην ευημερία των λαών.
Η Δικαιοσύνη στον 21ο αιώνα θα παρουσιαστεί από κορυφαίες και διακεκριμένες προσωπικότητες στο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, από Tετάρτη έως και το Σάββατο, 6-9 Απριλίου, 2022 και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς, δείκτες ποιότητας ενός ορθού και λειτουργικού συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης αποτελούν η αποτελεσματικότητα, η ταχύτητα και η ανεξαρτησία. Παράλληλα το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραμένει πάντα επίκαιρο, ειδικά τώρα, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η συζήτηση πρόκειται να εξειδικευτεί περαιτέρω στα πάνελ του Φόρουμ με κεντρικούς άξονες την Δικαιοσύνη στον 21ο αιώνα, το μέλλον της ψηφιακής Δικαιοσύνης και πώς μπορεί ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού δικαστικού συστήματος να ενισχύσει την οικονομική ανάκαμψη και τις επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις, η Δικαιοσύνη και οι Θεσμοί, την ενίσχυση της διεθνούς αρχιτεκτονικής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των πλέον αρμόδιων και κορυφαίων προσωπικοτήτων, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα,  τον Παναγιώτη Πικραμμένο, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνηση, τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον κ. Ιωάννη Σαρμά, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον κ. Μιχάλη Ν. Πικραμένο Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον κ. Ali bin Samikh Al Marri, Υπουργό Εργασίας του Κατάρ, τον Pier Antioni Panzeri, ιδρυτή & πρόεδρο Fight Impunity, τον κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη Επικεφαλή της Αρχής για το Ξέπλυμα, David Bernstein, Head, Justice for Development Solutions Group, World Bank, Roby Senderowitsch, Practice Manager, World Bank, Βασίλειος Σκουρής Πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (2003-2015),  Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Δικαστής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (2011-2021) Κοσμήτορας, Νομική Σχολή.