ING: Οι κεντρικές τράπεζες θα έχουν δικά τους κρυπτονομίσματα σε μόλις δύο χρόνια

    Από: Startup Team

Ο Mark Cliffe, επικεφαλής οικονομολόγος της ολλανδικής ING, δήλωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλον τον πλανήτη θα έχουν «πλήρως ανεπτυγμένα» κρυπτονομίσματα σε μόλις δύο με τρία χρόνια, σύμφωνα με το CoinDesk.

Πιο συγκεκριμένα, ο Cliffe υποστήριξε ότι το Libra, το ψηφιακό νόμισμα του Facebook ασκεί πίεση στις νομισματικές αρχές παγκοσμίως, οι οποίες «αναγκάζονται» να κάνουν μια αντίστοιχη κίνηση μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το Facebook για το 2020.

Αναλύοντας τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι τράπεζες από μια τέτοια κίνηση, ο Cliffe εξήγησε ότι ένα ψηφιακό νόμισμα θα επέτρεπε στις τράπεζες να αντικαταστήσουν τα φυσικά χρήματα και θα «άνοιγε» ένα ευρύ φάσμα επιλογών πολιτικής, ενώ παράλληλα θα παρείχε άλλους τρόπους στήριξης της οικονομικής τους δραστηριότητας σε μια πιθανή μελλοντική κάμψη.

Βέβαια, υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι το Libra ωθεί τις κεντρικές τράπεζες να εξετάσουν σοβαρότερα την εκδοχή ενός ψηφιακού νομίσματος.

Το «δρόμο» άνοιξε η Κίνα η οποία πρώτη δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι είναι έτοιμη να λανσάρει το δικό της αποκλειστικό ψηφιακό νόμισμα, του οποίου η ανάπτυξη επιταχύνθηκε λόγω Libra. Ακολούθησε, πριν λίγες μέρες η Γαλλία, και συγκεκριμένα ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, Bruno Le Maire, ο οποίος δήλωσε ότι θα εμποδίσει την ανάπτυξη του νομίσματος του Facebook στην Ευρώπη και έθεσε το ζήτημα δημιουργίας ενός κοινού Ευρωπαϊκού ψηφιακού νομίσματος.

Πηγή: startupper.gr