Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι είναι οι 200.000 δικαιούχοι – Έως 1.000 ευρώ πριν τα Χριστούγεννα

    Από: Startup Team

Από 500 έως και 1.000 ευρώ αναμένεται να φτάσει το φετινό κοινωνικό μέρισμα που θα διανεμηθεί τις επόμενες μέρες σε 200.000 νοικοκυριά, όπως προανήγγειλε χθες από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί, είναι οι κατηγορίες δικαιούχων που θα λάβουν το «μαζεμένο» μέρισμα, με τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να εστιάζουν πλέον ανοικτά στη διανομή σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι και νοικοκυριά με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Μένει πάντως να διαπιστωθεί η ένταξη στη λίστα των χαμηλοσυνταξιούχων και των δικαιούχων του ΚΕΑ, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονταν στους 1,2 εκατ. δικαιούχους που έλαβαν το περυσινό κοινωνικό μέρισμα.

Στις ομάδες αυτές θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται για το 2019, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες.

Το υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσει τις επίσημες ανακοινώσεις για το ύψος του μερίσματος που θα δοθεί ανά κατηγορία δικαιούχου έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν εφάπαξ και σε μετρητά το ποσό.

Πηγή: Workenter.gr