Οι ξένοι τουρίστες ξοδεύουν 115 ευρώ την ημέρα στην Αθήνα

    Από: Startup Team

Στα ίδια επίπεδα με το 2018 διαμορφώθηκε φέτος η μέση ημερήσια δαπάνη ανά άτομο στην Αθήνα για αξιοθέατα, εστίαση, μεταφορά και αγορές, με αυξομειώσεις εντούτοις ανά κατηγορία.

Σύμφωνα με την 15η ετήσια έρευνα “Περί Ικανοποίησης Ξενοδοχείων και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2019”, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, η ημερήσια δαπάνη είναι στα 115 ευρώ.

Όπως φαίνεται από την έρευνα, οι υψηλότερες δαπάνες προέρχονται από την αγορά των ΗΠΑ, ενώ οι χαμηλότερες από τους Γερμανούς τουρίστες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι επισκέπτες θα ξαναέρχονταν (87%) ή θα σύστηναν (96%) την Αθήνα και δηλώνουν ευχαριστημένοι από την σχέση τιμής – ποιότητας. Ωστόσο , τα επίπεδα ικανοποίησης σχετικά με το πράσινο της πόλης, την ηχορύπανση, την κατάσταση των πλατειών και των πεζοδρομίων και την ατμοσφαιρική ρύπανση παραμένουν και φέτος χαμηλά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν από την άποψη περίπου 1500 επισκεπτών ενοίκων ξενοδοχείων μελών της Ένωσης που ήρθαν στην Αθήνα τους μήνες  Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Πηγή: dealnews.gr