“Γκρίζο” το μέλλον της Microsoft – Η μεγάλη ζημιά και η επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους

    Από: Startup Team

Κλείνει όλα τα φυσικά καταστήματά της η Microsoft όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή. Σύμφωνα με το MarketWatch, πρόκειται για κίνηση που αποτελεί μέρος της νέας προσέγγισης του τεχνολογικού «γίγαντα» στο λιανεμπόριο.

Η εταιρεία αναμένει να καταγράψει ζημιά 450 εκατ. δολαρίων ή 5 σεντς ανά μετοχή το τρέχον τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, που αφορούν απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων.

Η νέα προσέγγιση έρχεται αφότου η Microsoft έκελεισε όλα τα φυσικά καταστήματά της στα τέλη Μαρτίου λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι λιανικής θα εξακολουθήσουν να εργάζονται σε εταιρικές εγκαταστάσεις και εξ αποστάσεως.

Η εταιρεία σημείωσε ότι τα καταστήματά της είναι κλειστά από τον Μάρτιο, αλλά οι εργαζόμενοι της κατάφεραν να υποστηρίξουν διαδικτυακά τους πελάτες.

«Η εξέλιξη του εργατικού δυναμικού μας εξασφάλισε ότι συνεχίσαμε να εξυπηρετούμε πελάτες όλων των μεγεθών όταν μας χρειάζονταν περισσότερο, εργαζόμενοι εξ αποστάσεως αυτούς τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο εταιρικός αντιπρόεδρος, David Porter.

H μετοχή της υποχωρεί 1,1%, στα 198,02 δολάρια.

Πηγή: Euro2day.gr