Σ. Χατζηιωάννου: Οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των θυμάτων του Νίκου Μεταξά

    Από: Startup Team

Το ποσό των €10.000 έχει ήδη καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών των πέντε θυμάτων που υπέβαλαν αίτηση για οικονομική στήριξη. Συγκεκριμένα, στους συγγενείς της Marie Rose Turbicio Infante και της κόρης της Siera Graze Seucaliuc από τις Φιλιππίνες, της Livia Bunea και της κόρης της Elena Bunea από τη Ρουμανία και της Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες.

Αναφορικά με τις δυο άλλες οικογένειες των θυμάτων, δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής τα στοιχεία τους, για να εξασφαλίσουν την οικονομική στήριξη. Για το λόγο αυτό το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου παροτρύνει το κοινό και τις αρχές να βοηθήσουν μέσω των ΜΜΕ στην προσπάθεια επικοινωνίας, ώστε να λάβουν το μήνυμα οι συγγενείς της Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες και της Asmita Khadka Bista από το Νεπάλ και να τους καταβληθεί η οικονομική βοήθεια των €10.000.

Όσον αφορά τη διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης, οι συγγενείς των θυμάτων θα πρέπει να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος στην Κύπρο κ. Μάριο Μισιρλή (Marios.Missirlis@stelios.com), αποστέλλοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη συγγένεια με τις θανούσες, στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και τον Τραπεζικό Λογαριασμό (με IBAN), το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2019.

«Συγκλονισμένος από τις τελευταίες εξελίξεις και τις πτυχές της τραγικής αυτής υπόθεσης, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά και τα δύο παιδιά του Νίκου Μεταξά, τον οκτάχρονο γιο του και την εξάχρονη κόρη του με το ποσό των 10.000 ευρώ στον καθένα για την εκπαίδευση τους. Οι δωρεές έχουν παραχωρηθεί στα παιδιά μέσω της μητέρας τους, η οποία έχει ευχαριστήσει το ίδρυμα για τη βοήθεια. τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Sir Στέλιος δήλωσε σχετικά: «Είμαι ευτυχής που κατορθώσαμε να προσφέρουμε στήριξη στις οικογένειες που υποφέρουν από αυτό το τραγικό συμβάν. Γνωρίζω ότι τα χρήματα δεν θα απαλύνουν τον πόνο τους, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσουν να καλύψουν μερικές από τις άμεσες βασικές οικονομικές τους ανάγκες».

Η ανακοίνωση έρχεται μια μέρα μετά την επέτειο των περσινών φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, που κόστισαν τη ζωή σε 102 άτομα. Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου προσέφερε τότε παρόμοια δωρεά στους συγγενείς των θυμάτων, με τη συμμετοχή των οικογενειών να ανέρχεται στο 99%. Το συνολικό ποσό που προσφέρθηκε στους συγγενείς των θανόντων ανήλθε σε 505.000€

Πηγή: epixeiro.gr