Σημαντικοί εκπρόσωποι της γαλλικής κυβέρνησης και της πολιτικής σκηνής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

    Από: Startup Team

Για πρώτη φορά φέτος συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα συζητήσεις στη γαλλική γλώσσα, με επιφανείς Γάλλους ομιλητές και εκπροσώπους της γαλλικής κυβέρνησης και του πολιτικού και ακαδημαϊκού χώρου.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στις 26-29 Απριλίου, και για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται συζητήσεις με…γαλλική απόχρωση!

Με τη συνεργασία του διαπρεπούς Έλληνα ακαδημαϊκού Γιώργου Πρεβελάκη, μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ και ομότιμου καθηγητή Γεωπολιτικής στη Σορβόννη (Paris 1) και του Γάλλου διπλωμάτη και γεωγράφου Michel Foucher, πρώην Πρέσβη της Γαλλίας στη Λετονία, το γαλλικό πρόγραμμα του Οικονομικού Φόρουμ περιλαμβάνει συζητήσεις εστιασμένες στις ενεργειακές προκλήσεις και την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου, περιοχής με έντονη γαλλική επιρροή. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν συζητήσεις για τον ρόλο της Γαλλίας και της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τον διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο μεταξύ Ευρώπης και Ανατολής. Όλες οι συζητήσεις θα διεξαχθούν στη γαλλική γλώσσα, με μετάφραση στα ελληνικά και αγγλικά.

Στους επιβεβαιωμένους ομιλητές για αυτή τη θεματική ενότητα συμπεριλαμβάνονται σημαντικοί εκπρόσωποι της γαλλικής δημόσιας διοίκησης, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της γαλλικής κυβέρνησης και πολιτικής σκηνης όπως ο Pascal Ausseur, Γενικός Διευθυντής του Μεσογειακού Ιδρύματος Στρατηγικών Σπουδών, Manuel LafontRapnouil, Διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Στρατηγικής του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Dominique Ristori, Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2014 – 2019), MarcAntoine EylMazzega, Διευθυντής του Κέντρου Ενέργειας και Κλίματος του γαλλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Hervé Le Bras, Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών της Γαλλίας (INED), καθώς και ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής.

Η παρακολούθηση του Φόρουμ online είναι ελεύθερη με εγγραφή εδώ