Τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα που εμποδίζουν το Bitcoin να κατακτήσει τις μάζες

    Από: Startup Team

To Bitcoin έχει προκαλέσει αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά του τα τελευταία χρόνια και έχει κάνει λίγους ανθρώπους πολύ πλούσιους.

Αλλά to Bitcoin δεν έχει ακόμη γίνει γενικά αποδεκτό ώστε να θεωρηθεί το πραγματικό νόμισμα του “λαού”. Μάλλον παραμένει ένα “εξωτικό” νόμισμα για τους λάτρεις της τεχνολογίας και όχι μόνο.

Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους το Bitcoin απέτυχε να κατακτήσει τις μάζες, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ένας από αυτούς είναι η εμπιστοσύνη. “Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εμπιστοσύνη” δήλωσε ο Clement Thiboult, αναλυτής στην investing.com. “Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν το ψηφιακό νόμισμα και βλέπουν μόνο την απρόβλεπτη κίνηση των τιμών. Η έλλειψη κατανόησης σε συνδυασμό με την απότομη διόγκωση των τιμών δημιουργούν ένα αρνητικό περιβάλλον για την υιοθέτηση του Bitcoin”.

Υπάρχουν επίσης αρκετές απάτες στις αγορές Αρχικής Προσφοράς Νομισμάτων (ICO) οι οποίες προκαλούν ανησυχία ακόμα και στους φανατικούς του Bitcoin. “Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Bitcoin σε αυτό το σημείο είναι ότι το ευρύ κοινό το συνδέει άδικα με τις απάτες του ICO” δήλωσε ο Jeff Ramson, ιδρυτής και CEO της PCG Advisory Group.

Εν τω μεταξύ το ψηφιακό νόμισμα δεν μπορεί να ξεφύγει από τα χακαρίσματα που μεγεθύνουν και πολλαπλασιάζουν αυτές τις ανησυχίες. “Το Bitcoin δεν είναι σε θέση να ξεφύγει από το χακάρισμα και τις κλοπές κάτι που φαίνεται πως συμβαίνει καθημερινά” αναφέρει ο Steve Russo της VP Krypti.

“Επιπλέον η κατοχή του Bitcoin είναι πολύ πιο δύσκολη και περίπλοκη από την κατοχή των μετρητών” πρόσθεσε ο Thiboult. Έπειτα υπάρχει και η δυσκολία στις συναλλαγές με Bitcoin. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του LendEDU οι καταγγελίες που σχετίζονται με το ψηφιακό νόμισμα σημείωσαν τεράστια αύξηση την περίοδο 2016-2018  με τις περισσότερες να έχουν σχέση με την παραλαβή μετρητών.

Ο Jean Amiouny, CEO της Shakepay, θεωρεί ότι το πρόβλημα αυτό περιορίζει επίσης την αποδοχή του Bitcoin. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, οι άνθρωποι θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν το ψηφιακό νόμισμα. “Πρέπει όλοι να καταλάβουν την αξία του Bitcoin και να το βλέπουν περισσότερο ως ένα υγιές νόμισμα παρά ως ένα περιουσιακό στοιχείο με το οποίο μπορούν να πλουτίσουν γρήγορα” δήλωσε. “Και οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να είναι υπεύθυνοι για τα ιδιωτικά κλειδιά που κατέχουν και με τα οποία ελέγχουν το bitcoin τους”.

Την ίδια ώρα που δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα χρειαστεί το Bitcoin να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα και να φτάσει στις μάζες, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η αστάθεια στις αγορές των κρυπτονομισμάτων θα συνεχιστεί.

Πηγή: Capital.gr