Πώς ο κοροναϊός επηρεάζει τις Apple, Samsung και άλλες εταιρείες τεχνολογίας

    Από: Startup Team

Οι εταιρείες τεχνολογίας αντιδρούν στην εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού περιορίζοντας τα ταξίδια, ακυρώνοντας μεγάλα συνέδρια και καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζονται.

Εάν αναζητάτε στην αγορά ένα καινούργιο κινητό, ίσως γνωρίσετε καθυστερήσεις στην παράδοση καθώς τα εργοστάσια στην Κίνα έχουν προσωρινά αναστείλει τη λειτουργία τους, ως μέτρο πρόληψης έναντι του ιού. Παρομοίως, οι εταιρείες τεχνολογίας αναβάλλουν συνέδρια και εκδηλώσεις παρουσίασης νέων συσκευών, εξέλιξη που ενδεχομένως να καθυστερήσει και το λανσάρισμα αυτών στην αγορά.

Για να δούμε λοιπόν πώς κάθε εταιρεία τεχνολογίας έχει επηρεαστεί από τον κοροναϊό.

Samsung

-Η Samsung αποφάσισε προσωρινά να μεταφέρει τη γραμμή παραγωγής των έξυπνων κινητών τηλεφώνων της (smartphones) από τη Νότια Κορέα στο Βιετνάμ. Σε αυτό το νέο εργοστάσιο κατασκευάζονται αυτήν τη στιγμή τα νέα τηλέφωνα Galaxy S20 και Galaxy Z Flip.

-Τα πιο πρόσφατα μοντέλα της εταιρείας, που ανήκουν στη σειρά S20, τα Galaxy Buds+ και το αναδιπλούμενο Galaxy Z Flip, όπως φαίνεται στην επίσημη σελίδα της εταιρείας, είναι ετοιμοπαράδοτα.

-Η Samsung παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στη γραμμή παραγωγής και δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Όπως έχουν δηλώσει στελέχη της εταιρείας, “κάνουμε ό,τι καλύτερο για να ελαχιστοποιήσουμε την επίπτωση της επιδημίας στη λειτουργία μας”.

Motorola

-Το νέο αναδιπλούμενο κινητό της Motorola, το Razr, αντιμετωπίζει καθυστερήσεις έως τα τέλη του Μαρτίου στην Αυστραλία, αν και η συσκευή φαίνεται ετοιμοπαράδοτη για τους αγοραστές σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

-Η Motorola μου ανέφερε ότι υπήρχαν ορισμένες καθυστερήσεις εξαιτίας της επιδημίας, αλλά οι ρυθμοί επανέρχονται στην κανονικότητα.

Google

-Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που διοργανώνει η Google έχει αναβληθεί εξαιτίας του κοροναϊού. Στο φετινό επρόκειτο να γνωρίσουμε τα Pixel 4A και  Pixel Buds 2. Η Google δεν ήταν πολύ σαφής όσον αφορά το πώς η επιδημία επηρεάζει τις αποστολές των συσκευών. Στελέχη της υποστηρίζουν ότι παρακολουθούν επισταμένως την κατάσταση, θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την προστασία των εργαζομένων της εταιρείας.

-Η Google, επίσης, κινήθηκε γρήγορα όσον αφορά την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Αναζήτησα τις λέξεις “coronavirus” και “COVID-19” στο κατάστημα ηλεκτρονικών εφαρμογών της, Play Store, και δεν βρήκα καμία εφαρμογή που να σχετίζεται με αυτά.

Apple

-Πηγές του Bloomberg ανέφεραν πως η Apple έχει ενημερώσει τους εργαζομένους της σε καταστήματα της εταιρείας (Apple stores) πως ορισμένα ανταλλακτικά των iPhones θα είναι σε έλλειψη για δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

-Η εταιρεία αποφάσισε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων της σε Κίνα και Ιταλία, αν και το κατάστημά της στο Χονγκ Κονγκ παραμένει ανοικτό.

-Το ετήσιο συνέδριο της Apple, που συνήθως γίνεται τον Μάρτιο και στο οποίο παρουσιάζονται νέες συσκευές, δεν έχει ακόμη ημερομηνία διεξαγωγής. Δεδομένου ότι αντίστοιχα συνέδρια έχουν αναβληθεί, είναι πολύ πιθανόν να αναβληθεί και το συνέδριο της Apple.

-Οι συσκευές φαίνονται ετοιμοπαράδοτες στην επίσημη σελίδα της Apple.

Microsoft

-Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση ή έστω κάποια φήμη πως το ετήσιο συνέδριο της Microsoft, που είναι προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο, θα αναβληθεί. Εκεί περιμένουμε να δούμε νέες συσκευές της οικογένειας Surface Duo και Surface Neo.

-Ωστόσο, η Microsoft έχει προβλέψει πως οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών (PC) αναμένεται να δεχθούν πλήγμα εξαιτίας της δυσλειτουργίας στα εργοστάσια της Κίνας.

-Ο γίγαντας της τεχνολογίας, ακόμη, έχει ανακοινώσει πως επιτρέπει στους εργαζομένους της να εργάζονται από το σπίτι έως τις 25 Μαρτίου.

OnePlus

-Η σελίδα τεχνολογίας 9to5 Google ισχυρίζεται πως η OnePlus θα κάνει μια αποκλειστικά διαδικτυακή παρουσίαση για το επερχόμενο OnePlus 8, αν και η εταιρεία έχει διαψεύσει πως αυτό θα γίνει εξαιτίας της επιδημίας.

-Δεν είναι γνωστό εάν η OnePlus αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή των συσκευών της. Η εταιρεία δεν έχει δεχθεί να κάνει κάποιο σχόλιο επ’ αυτού.

-Οι συσκευές της εταιρείας φαίνονται ετοιμοπαράδοτες στην επίσημη σελίδα της.

LG

-Η LG Display έκλεισε προσωρινά ένα εργοστάσιό της στην πόλη Gumi της Νότιας Κορέας, επειδή ένας εργαζόμενος σε μια κοντινή τράπεζα βγήκε θετικός στον ιό.

-Η LG Innotek, που κατασκευάζει εξαρτήματα για κάμερες σε smartphones, έκλεισε προσωρινά εργοστάσιό της στην Gumi, επειδή ένας υπάλληλός της βγήκε θετικός στον κοροναϊό.

Πηγή: Capital.gr