Πώς τα Esports και οι καινοτόμες σπουδές προετοιμάζουν τους μαθητές για το μέλλον

    Από: Startup Team

Η Acer θα λάβει μέρος στη BETT 2024, τη μεγαλύτερη έκθεση εκπαιδευτικής τεχνολογίας στον κόσμο, καλύπτοντας επίσης τον ρόλο του Technology Partner για τα Esports @Bett. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο ExCel του Λονδίνου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με περισσότερους από 30.000 αντιπροσώπους από όλο τον κόσμο, η BETT είναι το σημείο συνάντησης για την παγκόσμια κοινότητα εκπαιδευτικών και φορέων, όπου αποκτά την ευκαιρία να δημιουργήσει  διασυνδέσεις και να πυροδοτήσει ιδέες, στρατηγικές και πραγματικές λύσεις για τη βελτίωση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας μέσω της υψηλής ποιότητας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω τριήμερης εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν την Acer στο Esports arena | περίπτερο NJ70, ένα σημείο όπου οι πλήρως λειτουργικές 3D και gaming ρυθμίσεις της Acer θα παρουσιάσουν διαδραστικά την καινοτόμο πρόταση που η εταιρεία έχει σχεδιάσει για τα σχολεία.

Τα Esports στην εκπαίδευση: μια ιστορία ανάπτυξης που βασίζεται σε δεδομένα.

Η μνημειώδης άνοδος των Esports στο εκπαιδευτικό τοπίο αποδεικνύεται από την εκπληκτική αύξηση παρακολούθησης που σημειώθηκε, της τάξεως του 75% από το 2021, φτάνοντας στο υψηλότερο νούμερο όλων των εποχών, αυτό των 2,76 δισεκατομμυρίων ωρών παρακολούθησης το 2023. Αυτή η αύξηση αντικατοπτρίζει τη δυνατότητα του τομέα να συνεισφέρει σημαντικά στον σχεδιασμό νέων εκπαιδευτικών μοντέλων.

Με τις ζωντανές αθλητικές εκδηλώσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες να σημειώνουν αύξηση 2.100% στην παρακολούθηση, τα Esports αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο για την εμπλοκή των μαθητών και την καλλιέργεια δεξιοτήτων στη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και τους κλάδους STEAM1. Επιπλέον, προσφέρουν πρακτική εμπειρία στην επεξεργασία βίντεο και ήχου, τη γραφιστική, το broadcasting και τη διαχείριση εκδηλώσεων, θέτοντας γερά θεμέλια για ακαδημαϊκή και επαγγελματική αριστεία. Το «success story» της Acer με το Barnsley College στοχεύει στο να δείξει τον τρόπο με τον οποίο τα Esports μπορούν να ενσωματωθούν απρόσκοπτα και αποτελεσματικά στα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών, αυξάνοντας έτσι το ενδιαφέρον για τους τομείς STEAM. Η τεχνολογία της Acer ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης, ωθώντας τους μαθητές να διοχετεύουν το πάθος τους για το gaming σε βιώσιμα επαγγελματικά μονοπάτια.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας, που θα διεξαχθεί στις 25 Ιανουαρίου και θα έχει τον τίτλο «Αναβαθμίστε τις ακαδημαϊκές σπουδές σας με τα Esports», στελέχη και εκπρόσωποι των  Acer, Intel και  Barnsley College θα μιλήσουν για την υιοθέτηση των Esports από το σχολείο στο πρόγραμμα σπουδών του και τον τρόπο που αυτό θα διευκολυνθεί από την τεχνολογία. Η συνεδρία θα επικεντρωθεί στον ρόλο των Esports, στη δημιουργία νέων εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δρόμων, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων, περιλαμβάνοντας επίσης την ενσωμάτωση των Esports στην εκπαίδευση K12, με ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη και τον κεντρικό ρόλο των γυναικών στον τομέα.

Ο ρόλος του 3D και της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση

Η καθηλωτική μάθηση είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη στον τομέα της εκπαίδευσης, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των μαθητών και βοηθώντας τους να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στη διατήρηση πληροφοριών χάρη στην αλληλεπίδραση. Σε έναν ειδικό χώρο SpatialLabs, οι επισκέπτες θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το SpatialLabs Experience Center Pro της Acer, το οποίο είναι έτοιμο να μεταμορφώσει τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στον τομέα των Esports. Αυτή η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τους επαγγελματίες να απεικονίσουν και να αλληλεπιδράσουν με πολύπλοκα μοντέλα 3D, προωθώντας ένα προηγμένο επίπεδο αλληλεπίδρασης και κατανόησης. Είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι καθηλωτικές τεχνολογίες 3D της Acer υιοθετούνται στην εκπαίδευση των Esports, ενισχύοντας όχι μόνο την εμπειρία παιχνιδιού, αλλά και παρέχοντας πολύτιμες δεξιότητες στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη 3D. Στις αρχές Ιανουαρίου, στη CES στο Λας Βέγκας, η Acer ανακοίνωσε δύο νέες προσθήκες στη σειρά στερεοσκοπικών 3D SpatialLabs: τον νέο φορητό υπολογιστή Aspire 3D 15 SpatialLabs™ Edition – που έρχεται με εφαρμογές AI για προβολή 3D χωρίς γυαλιά και δημιουργία περιεχομένου – και την οθόνη παιχνιδιών Predator SpatialLabs View 27.

Όπως το 3D, έτσι και η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) επηρεάζει τον τρόπο που μαθαίνουμε. Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η εκπαίδευση πάνε χέρι-χέρι για να βελτιώσουν τη μαθησιακή εμπειρία. Οι δάσκαλοι μπορούν να εξορθολογίσουν τα σχέδια των μαθημάτων τους και να δημιουργήσουν πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό περιεχόμενο για την τάξη. Ομοίως, οι νέοι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να βελτιώσουν τη μαθησιακή διαδικασία και να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση σύνθετων θεμάτων.

Το Acer Chromebook Plus 515 δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητά τους και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους με ευκολία. Με τις δυνατότητες δημιουργίας AI, που τροφοδοτούνται από το Firefly, καθώς και την ακρίβεια του Photoshop, μαζί με την εφαρμογή all-in-one Express της Adobe, οι μαθητές έχουν όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσουν εικόνες και να σχεδιάσουν το περιεχόμενό τους.2

Οι ενσωματωμένες δυνατότητες επεξεργασίας επιτρέπουν επίσης ταχύτερες και ευκολότερες λήψεις φωτογραφιών και βίντεο. Για παράδειγμα, η λειτουργία Magic Eraser με Τεχνητή Νοημοσύνη στην ενσωματωμένη εφαρμογή Google Photos, αφαιρεί με ευκολία τα ανεπιθύμητα στοιχεία, ενώ μερικά εύκολα κλικ στα εργαλεία δημιουργίας ταινιών, παρέχουν προηγμένη επεξεργασία βίντεο. Κατά τη χρήση τους στα σχολεία και όταν δεν θα διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο, τα Acer Chromebook Plus θα μπορούν πλέον να επωφεληθούν από το File Sync, το οποίο διασφαλίζει ότι τα Έγγραφα, τα Φύλλα και οι Παρουσιάσεις Google είναι πάντα διαθέσιμα μέσω του Chromebook Plus File Manager, είτε στο διαδίκτυο είτε εκτός σύνδεσης.3

Η γκάμα φορητών υπολογιστών TravelMate της Acer με Windows 11 Pro ενσωματώνει το Copilot της Microsoft. Πρόκειται για μια υπηρεσία συνομιλίας με Τεχνητή Νοημοσύνη που δημιουργήθηκε για οργανισμούς και σχολεία, με στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές και τους εργαζόμενους να είναι πιο δημιουργικοί και αποτελεσματικοί στις εργασίες τους και να τους επιτρέπει να δημιουργούν γρήγορα περιεχόμενο, να συνοψίζουν έγγραφα και να αποκτούν νέες δεξιότητες. Μπορεί ακόμη και να διδάξει τη δημιουργία κώδικα καθώς και άλλα πολύπλοκα θέματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι το Copilot διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα, μην επιτρέποντας να διαρρεύσει κανένα δεδομένο χρήστη, σχολείου ή επιχείρησης εκτός του οργανισμού.

 

ACER @BETT 2024 | ExcelLondon
Acer stand North Gallery, stand NJ70 Jan 24 to Jan 26
Keynote speech North Gallery, Esports Theatre Jan 25th | H. 10:30
Tournament North Gallery, Esports Theatre Jan 25th | H. 15:30

 

  1. 2024 Esports, Streaming, Esports, & Social Trends & Social Trends Report

2. Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. Δείτε το chromebook.com/perks για πλήρεις λεπτομέρειες προσφοράς. Προσφορά περιορισμένου χρόνου. Ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

3. Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο για να ρυθμίσετε αυτήν τη λειτουργία. Απαιτείται λήψη. Πρέπει να έχει διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης στο Drive.