Πόσο θα σου κοστίσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας φέτος – Pricefox.gr

    Από: Startup Team
pricefox

Πόσο θα σου κοστίσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Την έρευνα για το πόσο θα σου κοστίσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας έκανε για σένα το Pricefox, ο σύμβουλός σου στην εξοικονόμηση και η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών ενέργειας, συγκρίνοντας τις τρεις επιλογές σου:

  • Να αγοράσεις τα Σαρακοστιανά έτοιμα από το σούπερ μάρκετ
  • Να μαγειρέψεις τα Σαρακοστιανά στο σπίτι
  • Να βγεις έξω με την παρέα και να φας σε εστιατόριο

Κάθε επιλογή έχει τα υπέρ και τα κατά της, γι’ αυτό δες τι συμφέρει περισσότερο την τσέπη σου παρακάτω.

1. Αγόρασε τα Σαρακοστιανά έτοιμα από το σούπερ μάρκετ

Συγκρίνοντας τις τιμές από δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, το κόστος των έτοιμων Σαρακοστιανών για ένα τραπέζι με φίλους (4 ατόμων) ανέρχεται περίπου στα 70- 74 ευρώ, το άτομο δηλαδή από 17 έως 18 ευρώ.

Στο τραπέζι έχουν υπολογιστεί όλα τα απαραίτητα του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας όπως ντολμαδάκια, γίγαντες, χταποδάκι, ταραμοσαλάτα, καλαμαράκια, ελιές, χαλβάς, ούζο, σκουμπρί κ.α.

Tip: Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να χαρούν την παρέα των φίλων τους στη θαλπωρή του σπιτιού, αλλά δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν.

2. Μαγείρεψε τα Σαρακοστιανά στο σπίτι

Αν είσαι μερακλής και γενικά απολαμβάνεις τη μαγειρική και όλη τη διαδικασία που τη συνοδεύει (μουσικούλα, τσιπουράκι, παρεούλα) ανήκεις στην κατηγορία που την Καθαρά Δευτέρα θα μπει στην κουζίνα για ώρες!

H αγορά των απαραίτητων πρώτων υλών για το μαγείρεμα των Σαρακοστιανών θα κοστίσει για 4 άτομα από 85 έως 95 ευρώ, δηλαδή το άτομο περίπου 21 με 24 ευρώ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν υπολογιστεί γαρίδες και μύδια επιπλέον, τα οποία δεν θα βρεις έτοιμα μαγειρεμένα σε κονσέρβα στα σούπερ μάρκετ.

Tip: Σκέψου καλά πριν αποφασίσεις τι θα κάνεις και συνυπολόγισε τον κόπο, τη φασαρία με τα μαγειρέματα, τα πλυσίματα πιάτων κλπ.

Σημείωση:

Να πούμε ότι και στις δύο περιπτώσεις η αγορά της λαγάνας γίνεται από κάποιον φούρνο με τις τιμές, πλέον, να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη αφού ξεκινάνε από περίπου 3 ευρώ τα 500 γρ. και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 5 ευρώ, αναλόγως το αλεύρι και τις προσθήκες όπως ελιές, ντομάτα, πιπεριές κ.α.

3. Βγες με την παρέα σε ένα μεζεδοπωλείο

Συγκρίνοντας τις τιμές σε μεζεδοπωλεία με θαλασσινά το κόστος ανά άτομο για φαγητό έξω με τους φίλους κυμαίνεται από 29 ευρώ (σε μεζεδοπωλείο στην Καλλιθέα) έως 35 ευρώ (σε μεζεδοπωλείο με θέα τη θάλασσα). Η θέα στη θάλασσα χρεώνεται λίγο παραπάνω!

Στην παραγγελία έχουν υπολογιστεί τα βασικά της ημέρας όπως ταραμοσαλάτα, γαρίδες, μύδια, καλαμαράκια, πατάτες, ντολμαδάκια, ούζο κλπ.

Bonus tip: Η παρέα θα πρέπει να οπλιστεί με πολλή υπομονή. Είναι η μέρα που οι περισσότεροι βγαίνουν για φαγητό στην ταβέρνα. Κάντε κράτηση μέρες πριν, ακόμη και προπαραγγελία αν κάποιες ταβέρνες το δέχονται.

Πολλοί προτιμούν μετά το μεσημεριανό τους γεύμα να πάνε για μια βόλτα στη θάλασσα. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, π.χ. στην Αθήνα, να περιμένεις συνωστισμό όλες τις ώρες της ημέρας στις λίγες περιοχές που μπορείς να περπατήσεις δίπλα στο νερό.

Το Pricefox.gr σας βοηθά με έξυπνες συμβουλές να ζείτε οικονομικά, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 40% στην ασφάλεια του αυτοκινήτου ή του σπιτιού σας, αλλά και να βρείτε την πιο συμφέρουσα επιλογή πακέτου ενέργειας για το σπίτι.