PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία +220 επιχειρήσεων

    Από: Startup Team
praksis bbc - CITI FOUNDATION

Όταν ξεκίνησα, είχα μία ιδέα σε ένα παλιό τετράδιο, αλλά δεν ήξερα πώς να προχωρήσω. Με τη βοήθεια του PRAKSIS BCC πήρα τη γνώση και την ώθηση που χρειαζόμουν». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Χρήστο Λουκάκη, ιδρυτή του Laigo, επιχείρησης που κάνει delivery στις λαϊκές αγορές.

Την ίδια πορεία με τον Χρήστο είχαν εκατοντάδες άνθρωποι από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, οι οποίοι συμμετείχαν στο PRAKSIS Business Coaching Center (BCC). Το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας PRAKSIS BCC, που ξεκίνησε το 2014 η ανθρωπιστική οργάνωση PRAKSIS, εξελίχθηκε σε ένα εντατικό εργαστήριο επιχειρηματικότητας κατά την περίοδο της αποκλειστικής χρηματοδότησής του (2016-2023)από το Citi Foundation, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways 2 Progress.

Σε διάστημα 7 ετών, το PRAKSIS BCC ανέλαβε σχεδόν 500 επιχειρηματικά πρότζεκτ. Μέσω μία βραβευμένης μεθοδολογίας, με εντατική επιχειρηματική συμβουλευτική, business coaching και σεμινάρια επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα οδήγησε στη δημιουργία περισσότερων από 220 επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια, σχεδόν 1 στους 2 συμμετέχοντες κατάφερε να κάνει το όνειρό του πράξη.

Το PRAKSIS BCC ξεχωρίζει για πολλούς λόγους: για την ολιστική στήριξη που προσφέρει στους νέους επιχειρηματίες, γιατί δίνει ισάξια σημασία στη στρατηγική και στον άνθρωπο, στους αριθμούς και στις προσωπικές δεξιότητες, γιατί προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλευτική σε κάθε άτομο που φιλοδοξεί να χτίσει ένα καλύτερο αύριο μέσω της επιχειρηματικότητας.  Επίσης ξεχωρίζει για την ενεργή συμμετοχή των στελεχών της Citi Ελλάδος, οι οποίοι υλοποίησαν δεκάδες σεμινάρια και workshops σε θεματικές όπως Project Management, Αποτελεσματική Διαχείριση Ομάδας, Δημόσια Ομιλία, Virtual Pitching και Test Your Idea.