Προς πώληση το πρώτο ελληνικό συλλεκτικό NFT Τουρισμού

    Από: Startup Team

Στον «αέρα» ή καλύτερα στο Διαδίκτυο βρίσκεται από τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, η πρώτη διαδικτυακή πώληση συλλεκτικού NFT τουριστικού πακέτου. Η παγκόσμια αυτή πρώτη ως προς την αξιοποίηση των NFT δυνατοτήτων υλοποιείται από την ελληνική Hospitality Services ΙΚΕ, που μετρά ήδη τρία χρόνια εμπειρίας στις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του blockchain, 10 ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη χώρα μας και να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία σε Αθήνα και Σαντορίνη, μέσω προσωποποιημένων διαδρομών και επιλογών που η εταιρεία θα οργανώσει ειδικά για αυτούς σε γη, αέρα και θάλασσα. Μέσω NFT, το πακέτο θα πωλείται μόνο σε δέκα αριθμημένα αντίτυπα (editions) με την αγορά του να γίνεται αποκλειστικά με κρυπτονομίσματα και να αποτυπώνεται στο Ethereum blockchain.

Η αγορά του NFT στους πρώτους πέντε μήνες του 2021 έχει φτάσει σε πωλήσεις τα 2.5 δισ. δολάρια ενώ ακόμη και οι παραδοσιακοί Οίκοι Δημοπρασιών (Sotheby’s, Christie’s) τα έχουν εντάξει στις κανονικές συλλογές τους. Το ψηφιακό με το πραγματικό ενώνεται καθώς διασημότητες αλλά και θεσμοί όπως το NBA υποκύπτουν στη γοητεία αλλά και την ασφάλεια με την οποία διενεργούνται οι συναλλαγές. Μέχρι τώρα έχουν πωληθεί εισιτήρια, έργα τέχνης, βίντεο, μουσικά έργα, είδη ένδυσης, συλλεκτικές κάρτες κ.α.

Για την υλοποίηση της απαιτητικής σε τεχνικό επίπεδο ενέργειας, η Cloudkeys ανέπτυξε στρατηγική συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα omgdrops.com με έδρα στο Los Angeles. Η πλατφόρμα δραστηριοποιείται ήδη στη δημιουργία και πώληση NFT με διάσημους καλλιτέχνες και αθλητές όπως Cody Simpson, Bootsy Collins, Rick Carter κ.α.

«Όσοι αγοράσουν αυτό το πρώτο NFT ταξίδι, θα έχουν την ευκαιρία για μια ιδιαίτερη ξενάγηση στην Ελλάδα, με έναν μοναδικό τρόπο, που όμως περιγράφει το μέλλον που έρχεται για να μείνει και να αλλάξει όλα όσα ξέραμε» υπογράμμισε η μία εκ των ιδρυτών της “Cloudkeys”, Δώρα Παυλίδου. «Eίμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους καταφέραμε να δείξουμε στον κόσμο το project που δουλεύουμε τόσους μήνες και αλλάζει τον τρόπο που θα ταξιδεύουμε: Με ένα πραγματικά συλλεκτικό ταξίδι με ιδιαίτερους συμβολισμούς, την παγκοσμίου φήμης τοπική γαστρονομία και πάνω από όλα τη μαγική, ελληνική φιλοξενία». «Ο τουρισμός στην Ελλάδα γίνεται πιο προσιτός στην crypto κοινότητα μέσα από μία καινοτόμα ενέργεια σε παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει ο συνιδρυτής της “Hospitality Services” Παύλος Σκούφης.