Επικαιρότητα

Ψήσιμο στον Κήπο; 5 Πράγματα που Πρέπει Οπωσδήποτε να Έχεις

Ο ήλιος κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή του όσο περνά ο καιρός. Και αυτό γεννά μια βαθιά επιθυμία στην ψυχή συγγενών και φίλων να μαζευτούν και να περάσουν χρόνο όλοι μαζί. Και φυσικά, ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για κάτι τέτοιο είναι να ψήσουν και να φάνε στο ίδιο τραπέζι. Η δυνατότητα μάλιστα να χαρούν αυτές τις ανέμελες στιγμές μέσα σε λίγο πράσινο δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Αν εσύ είσαι αυτός που έχει κήπο και μπορεί να δεχτεί κόσμο για ψήσιμο και φαγητό, θα πρέπει να αναλάβεις διάφορες προετοιμασίες για να στεφθεί με επιτυχία η μέρα. Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με 5 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να λείπουν από τον κήπο σου εκείνη την ημέρα.

 

1. Ψησταριά

Θεωρούμε ως δεδομένο ότι έχεις συνεννοηθεί με τους φίλους σου για το τι φαγητά και ποτά θα φέρει ο καθένας. Δεν είναι σωστό να αναλάβεις εσύ τα έξοδα όλου του γεύματος, ειδικά από τη στιγμή που έχεις ήδη παραχωρήσει το σπίτι και την αυλή σου. Αυτό όμως που σίγουρα και δικαιολογημένα περιμένουν όλοι από εσένα είναι να έχεις ψησταριά ή μπάρμπεκιου, για να μαγειρευτούν εκεί όλα τα κρεατικά που έφεραν. Αφού καλύψαμε τα κυρίως πιάτα, καλό θα ήταν να τονίσουμε ότι δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να αναθέσετε σε κάποιον να αγοράσει ή να φτιάξει με τα χεράκια του ένα λαχταριστό κέικ ή κάποιο άλλο επιδόρπιο, για να ολοκληρώσετε γλυκά το γεύμα σας.

 

2. Καρέκλες

Ένα συχνό πρόβλημα όταν πρόκειται για μεγάλες μαζώξεις φίλων είναι ότι πολλές φορές δεν υπάρχουν αρκετές καρέκλες. Ένας σωστός οικοδεσπότης δεν γίνεται να αφήσει κανέναν όρθιο. Το ιδανικό θα είναι να έχεις αρκετές καρέκλες μπαλκονιού, κάνοντας έτσι τους πάντες να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και ίσοι. Αν όμως δεν έχεις αρκετές, μη διστάσεις να φέρεις καρέκλες από την κουζίνα ή το γραφείο. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να μείνει ούτε ένας χωρίς τη δική του θέση στο τραπέζι, γιατί αυτό θα φέρει αμηχανία και παρεξηγήσεις.

 

3. Τραπέζια

Παρόμοια λογική με τις καρέκλες ισχύει και για τα τραπέζια. Αυτή τη φορά όμως είναι τα φαγητά που θα πρέπει να έχουν αρκετό χώρο, ώστε να «καθίσουν» μπροστά στους καλεσμένους. Και δυστυχώς, αν είστε μεγάλη παρέα, ένα τραπέζι μπαλκονιού δεν θα είναι αρκετό, για να χωρέσει τα πάντα. Κανείς δεν περιμένει από εσένα να έχεις μια ολόκληρη τραπεζαρία στον κήπο σου για αυτό τον σκοπό. Αντιθέτως, πλαστικά τραπέζια και φθηνά έπιπλα στη Βουλγαρία μπορούν να παρέχουν αρκετές λείες επιφάνειες για να τοποθετηθούν πάνω όλα τα καλούδια που φτιάξατε.

 

4. Μουσική 

Κατά τη διάρκεια τόσο του ψησίματος όσο και του γεύματος είναι ωραία κίνηση να υπάρχει μουσική υπόκρουση. Θα πρέπει να λάβεις υπόψη τα μουσικά γούστα της πλειοψηφίας, αλλά βασικό κριτήριο για την επιλογή των τραγουδιών θα πρέπει να είναι το κέφι και ο ξεσηκωμός που προκαλούν στους ακροατές. Μελαγχολικά και στενόχωρα τραγούδια δεν ταιριάζουν με τη συγκεκριμένη περίσταση. Πριν την επιλογή τραγουδιών, βέβαια, θα πρέπει να τσεκάρεις ότι τα φορητά ή τα ενσωματωμένα σε μια ηλεκτρική συσκευή ηχεία λειτουργούν άριστα.

 

5. Παιχνίδια

Ανεξάρτητα από το πόσο δεμένη και αγαπημένη παρέα είστε, είναι καλό να είσαι προνοητικός και να μπορείς να προτείνεις να παίξετε κάνα δυο παιχνίδια αν δεις ότι η συζήτηση «δεν τραβάει». Τι είδους παιχνίδια να ετοιμάσεις; Δεν χρειάζεται να αγχωθείς για αυτό. Αν έχεις μια πλαστική μπάλα ή μια τράπουλα, σίγουρα θα πλημμυρίσει το μυαλό όλων σας με τα εκατοντάδες παιχνίδια που παίζατε ως παιδιά ή νέοι.