STARTAB: Νέα εταιρεία Charisma Works αφιερωμένη στο Public Speaking και τις Δημόσιες Σχέσεις

    Από: Startup Team
startab

Με υποστήριξη από το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας STARTAB, η νεοσύστατη εταιρεία Charisma Works κατακτά τον χώρο της εκπαίδευσης δημόσιας ομιλίας, της οργάνωσης εκδηλώσεων και των γενικών δημοσίων σχέσεων.

Η Charisma Works απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα κοινού, περιλαμβάνοντας νέους, φοιτητές, επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Η εταιρεία προσφέρει στο κοινό της Masterclasses μέσω εκπαιδευτικών πλατφορμών, σεμινάρια σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, διαδραστικά εργαστήρια και διαδικτυακές συνεδρίες, είτε ατομικά είτε ομαδικά, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κοινού.

Η ιδρύτρια της Charisma Works, Καρίνα Ισκαντάροβα, διαθέτει πάνω από 8 χρόνια εμπειρίας σε Ελλάδα και ΗΠΑ στον τομέα του δημόσιου λόγου, της οργάνωσης εκδηλώσεων και της εκπροσώπησης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ως Μentor Δημόσιας Ομιλίας, βοηθάει όσους αντιμετωπίζουν φόβο και άγχος στο να μιλήσουν δημόσια ή να προωθήσουν τον εαυτό τους, είτε για παρουσιάσεις σε κοινό, είτε για συνεντεύξεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό, είτε για συνεντεύξεις εργασίας, πάντα με σεβασμό, υπομονή και αξιοπιστία.

Η Καρίνα Ισκαντάροβα μοιράζεται την εμπειρία της: “Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από όλα τα στάδια του προγράμματος. Στο 4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας συναναστράφηκα με πολύ αξιόλογους ανθρώπους με αγάπη για το επιχειρείν και απέκτησα μια πιο σφαιρική εικόνα του πώς δουλεύει ο κόσμος της επιχειρηματικότητας. Όλοι οι συντελεστές του προγράμματος με βοήθησαν να νιώσω άνετα!”

Tο STARTAB στοχεύει στη συνεχή εκπαίδευση και καθοδήγηση των νέων να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες, να επιτύχουν οικονομική ανεξαρτησία και να τους δοθεί ευκαιρία να αλλάξουν την ζωή τους και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση σε γερά θεμέλια.

Το STARTAB υλοποιείται από το Corallia με την υποστήριξη του Prince’s Trust International και προσφέρεται δωρεάν σε νέους ηλικίας 18-35 ετών. Ο στόχος του STARTAB είναι να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας της χώρας. Η εμπειρία των συντελεστών στην υποστήριξη νέων επιχειρηματιών και ένα ισχυρό δίκτυο συμβούλων είναι πολύτιμο πλεονέκτημα για την υποστήριξη startups που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εκκίνηση της οικονομίας. Το Πρόγραμμα αποτελεί μια ιδανική επιλογή, προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση, υποστήριξη και καθοδήγηση, σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα. Περισσότεροι από 350 νέοι και νέες έχουν λάβει συμβουλευτική καθοδήγηση ενώ 46 από αυτούς, έχουν ολοκληρώσει και έχουν παρουσιάσει επιτυχώς το επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον στο startab.gr/apply-now.Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως εθελοντές μέντορες μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον στο startab.gr/mentors. Όσοι ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν ως χορηγοί, μπορούν να μάθουν περισσότερα στην ιστοσελίδα του Προγράμματος.

Χρήσιμα Links STARTAB:

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn

Χρήσιμα Links Corallia:

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | YouTube

 

Σχετικά με το STARTAB

Το STARTAB προσφέρεται εξ’ ολοκλήρου δωρεάν σε νέους και νέες ηλικίας 18-35 ετών που θέλουν να μετατρέψουν μια επιχειρηματική ιδέα σε επιτυχημένη και βιώσιμη επιχείρηση. Οι συμμετέχοντες έχουν αρχικά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις τάσεις της αγοράς και να αναπτύξουν την επιχειρηματική ιδέα τους μέσω ενός ολοήμερου Εργαστηρίου Ανάπτυξης Ιδεών και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν ένα 4ήμερο Διαδραστικό Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας, όπου εξερευνούν την πρακτική πλευρά της έναρξης και λειτουργίας μιας επιχείρησης. Μετά, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν, λαμβάνουν Συμβουλευτική Καθοδήγηση έως και 12 μήνες προκειμένου να αναπτύξουν, σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και στη συνέχεια να ωριμάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Όσοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους μπορούν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων, μία ομάδα επιχειρηματικών συμβούλων που αξιολογεί τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού σχεδίου του εκάστοτε συμμετέχοντα. Τέλος, οι συμμετέχοντες που φτάνουν σε αυτό το στάδιο και ιδρύουν την επιχείρηση, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν Επιχειρηματική Καθοδήγηση για ακόμη 12 μήνες για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Όσοι συμμετέχοντες δε συνεχίζουν με την ανάπτυξη μίας επιχειρηματικής ιδέας, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν workshops με στόχο την ανάπτυξη της επαγγελματικής τους καριέρας και την ένταξή τους στο χώρο εργασίας. Το Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα δια ζώσης και ψηφιακής παρακολούθησης σε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες: startab.gr

Σχετικά με το Corallia

Το Corallia είναι Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Το Corallia συστάθηκε το 2005 έχοντας ως όραμα μια Ελλάδα στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «Χαράς της Δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece». Για την επίτευξη του οραματικού του στόχου, το Corallia έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με εστίαση στη(ν): ενίσχυση και διάδοση της καινοτομίας όλων των μορφών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διαμόρφωση κλάδων τεχνολογιών αιχμής και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, τόνωση των δεσμών βιομηχανίας, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, δημόσιας διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη των εξαγωγών και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας, δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού, παροχή πληροφόρησης, έμπνευσης και κατάρτισης κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας και υψηλής τεχνολογίας και επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα και στην καλλιέργεια σχέσεων με τη διασπορά, δημιουργία ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης νέων επίδοξων επιχειρηματιών και δυναμικών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θερμοκοιτίδας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Για την υλοποίηση των δράσεων του, το Corallia συνεργάζεται με πολλούς φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και με πάνω από 100 εθελοντές και εμπειρογνώμονες. Από τη δράση του έχουν ωφεληθεί άμεσα πάνω από 10.000 άνθρωποι ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 100.000 πολίτες. 25.000 άτομα ακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα του Corallia. Περισσότερες πληροφορίες: corallia.org

Σχετικά με το Prince’s Trust International

Το Prince’s Trust International, ως μέρος του ομίλου φιλανθρωπικών οργανώσεων The Prince’s Trust Group, υποστηρίζει νέους σε όλο τον κόσμο από το 2015. Ιδρύθηκε από τον HM Βασιλέα Κάρολο Γ’ όταν ήταν ακόμη Πρίγκηπας της Ουαλίας για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση της νεανικής ανεργίας, βασιζόμενοι σε τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αποστολή του Prince’s Trust International είναι να ενδυναμώσει τους νέους να μάθουν, να κερδίσουν χρήματα και να ευημερήσουν μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης, ώστε να διαπρέψουν επαγγελματικά και να αποκτήσουν ευκαιρίες απασχόλησης. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του με ένα παγκόσμιο δίκτυο εγχώριων συνεργατών, το Prince’s Trust International αναπτύσσει προγράμματα και παρεμβάσεις για να βοηθήσει τους νέους να χτίσουν το δικό τους μέλλον. Το Prince’s Trust International έχει δεσμευτεί να ενισχύει τις φωνές των νέων στην παγκόσμια σκηνή, θέτοντας τις ανάγκες τους στο επίκεντρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης των δράσεων του. Αυτό συμπληρώνει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ποιοτική εκπαίδευση και την αξιοπρεπή εργασία. Τα προγράμματα και οι παρεμβάσεις που παρέχονται από το Prince’s Trust International και τους εταίρους του υλοποιούνται πλέον σε 18 χώρες εντός της Κοινοπολιτείας, όπως επίσης και σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Καραϊβικής, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Από το 2015, το Prince’s Trust International έχει υποστηρίξει περισσότερους από 70.000 νέους σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες στο princestrustinternational.org