Startups Online | S03E02: Startup Networking

    Από: Startup Team

Την Παρασκευή 26/02 και ώρα 18:00 έρχεται το νέο επεισόδιο Startups Online για το Φεβρουάριο.

Αυτό το μήνα δικτυωνόμαστε με τον κόσμο της καινοτομίας, συζητάμε θέματα που απασχολούν όσους βρίσκονται μέσα στο startup οικοσύστημα αλλά και όσους γνωρίζουν ελάχιστα για αυτό και μαθαίνουμε αν η πανδημία έχει εμποδίσει ή ευνοήσει το Networking.

Στόχος του Startups Online είναι να χτιστούν τα θεμέλια για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας από νέους επιστήμονες και ομάδες, να εμπνεύσει αλλά και να αναδείξει νέες startup και spin-off.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης, με αναγνωρισμένη δράση και εμπειρία στον κόσμο των startups, θα παρουσιάσουν καινοτόμες  ιδέες και πρωτοβουλίες των οργανισμών τους και θα μας ενημερώσουν για τις τελευταίες τεχνολογικές και επιχειρηματικές εξελίξεις.

Στην προσεχή εκδήλωση, θα μιλήσουν:

Ο Νεόφυτος Κολοκοτρώνης, Innovation Specialist του Found.ation, υπεύθυνος για προγράμματα του Found.ation σχετικά με το οικοσύστημα καινοτομίας και σύνδεσμος του EIT Digital για νεοσύσταστες επιχειρήσεις τεχνολογίας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με μακρά ιστορία συνεισφορών σε διεθνείς κοινότητες και οργανισμούς που αναπτύσσουν προϊόντα λογισμικού ανοιχτού κώδικα είναι σήμερα μέλος του παγκόσμιου διοικητικού συμβουλίου για το KDE.

Ο Θάνος Παράσχος, συνιδρυτής του Youth Entrepreneurship Club (Startup Greece), του μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο την ανάπτυξη του startup οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Διοργανώνει τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πρωτοβουλία στον κόσμο για νεοσύστατες επιχειρήσεις, το Startup Greece Week, και είναι σύμβουλος τεχνολογίας για νεοσύστατες επιχειρήσεις. Είναι μέλος πολλών ομάδων καινοτομίας όπως η GreekHouseDavos, η GreekTech και φέρει τον τίτλο του Young Multiplier της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Θεοδώρα Κουράση, President of the Board of Directors του ThinkBiz, του πρώτου φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ο οποίος έχει σκοπό να εμπνεύσει τους νέους διαδίδοντας την επιχειρηματική κουλτούρα στην πράξη. Έχει διατελέσει Captain του γραφείου διασύνδεσης του ThinkBiz, έχει εργαστεί σε startup εταιρείες και συμμετέχει ενεργά σε διάφορους φοιτητικούς οργανισμούς.

Η Νικολέττα-Σαββίνα Κοτρωνάρου, Project Manager του Athens Digital Lab, το τεχνολογικό κέντρο καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, για λύσεις «έξυπνων» πόλεων. Παράλληλα, είναι σύμβουλος επικοινωνίας σε project που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τον αγροδιατροφικό τομέα. Το ενδιαφέρον της για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες έχει υπάρξει έντονο και αμείωτο από τη νεαρή της ηλικία.

Ο Ευάγγελος Σιώκας, Project Manager της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ και του προγράμματος Invent ICT, με στόχο την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στους κλάδους της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Διδάκτωρ μηχανικός ΕΜΠ στη γνωστική περιοχή της οικονομικής και στρατηγικής ανάλυσης της τεχνολογίας και της καινοτομίας και επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του

ΕΜΠ από το 2005 έως σήμερα.

Συντονιστές της συζήτησης θα είναι ο Νάσος Κοσκινάς, ιδρυτής του κόμβου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας POS4work, και η Ελίνα Κοτρώνη, Innovation & Network Growth Associate του POS4work.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας Ζoom αλλά και live στη σελίδα του POS4work στο Facebook.

Το Zoom link για τη συμμετοχή στην εκδήλωση είναι: us02web.zoom.us/webinar/register/WN_cngE7a3uTt6rTuZXHnPEUQ

Λεπτομέρειες θα βρείτε παρακάτω:

fb.me/e/6IG9j64mS