$153 εκατ. άντλησαν το 1ο τρίμηνο του 2023 οι ελληνικές startups

    Από: Startup Team

Κεφάλαια άνω των $153 εκατ. κατάφεραν να αντλήσουν μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2023 οι ελληνικές startups, με 31 επενδυτές να συμμετέχουν σε 22 γύρους χρηματοδότησης, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξη τους στο εγχώριο νεοφυές οικοσύστημα. Το ίδιο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν στην ελληνική τέσσερα exits.

Μάλιστα, αν συνυπολογιστούν οι νεοφυείς εταιρείες, που έχουν μεν ελληνικό DNA, αλλά δεν έχουν έδρα στη χώρα μας, οι εγχώριες startups άντλησαν περί τα $400 εκατ. το 1ο τρίμηνο του 2023 από 57 επενδυτές σε 38 γύρους χρηματοδότησης (σύμφωνα με τα στοιχεία, που συλλέγει το Marathon VC).

Ο απολογισμός του 1ου τριμήνου του 2023 είναι κάτι παραπάνω από βαρύς και ενδεικτικός της δυναμικής, που επικρατεί σήμερα στη νεοφυή σκηνή της χώρας, παρά το δυσμενές οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον.

Εκτός από τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις, το νεοφυές οικοσύστημα στην Ελλάδα έδειξε τη δυναμική του και μέσα από σημαντικές συμφωνίες για εξαγορές. Η πλέον ηχηρή περίπτωση ήταν αυτή της εξαγοράς της βολιώτικης agtech και deep tech εταιρείας Augmenta από τον πολυεθνικό κολοσσό της CΝH Industrial έναντι $110 εκατ., που έγινε προ 15ημέρου.

Αλλά και το deal για τη γενναία χρηματοδότηση της αμερικανικής Carlyle προς τη Hack Τhe Box, ύψους $55 εκατ., όπως και της Elikonos Capital Partners προς την ελληνική Instacar, ύψους επίσης $55 εκατ.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr