Η Google επενδύει στις ευρωπαϊκές startup με 100 εκατ. δολάρια!

    Από: Startup Team

Η Google έρχεται Ευρώπη και δημιουργεί ένα επενδυτικό ταμείο, το Google Ventures, του οποίου το αρχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια σύμφωνα με δημοσίευση στο TheNextWeb. Η Google Ventures θέλει να χρηματοδοτήσει τις καλύτερες ιδέες που έχουν σκεφτεί Ευρωπαίοι επιχειρηματίες.

Το Google Ventures είχε ξεκινήσει στις ΗΠΑ πριν 5 χρόνια περίπου και μέχρι σήμερα έχει χρηματοδοτήσει σχεδόν 300 εταρείες που υλοποιούν project σχετικά με την υγεία και με την ενέργεια.

Αν και τον τελευταίο καιρό έχουν ξεκινήσει να γίνονται συζητήσεις για το αν οι Startups είναι τελικά φούσκες για την παγκόσμια οικονομία ή πραγματικά αποδίδουν, η Google Ventures φαίνεται πως πιστεύει πολύ στις νεοφυείς επιχειρήσεις καθώς αρκετές από αυτές έχουν πετύχει και σήμερα έχουν γίνει μεγάλα brands. Το Spotify για παράδειγμα που αρκετοί το χρησιμοποιείτε στο Smartphone σας, ξεκίνησε σαν Startup επιχείρηση! Το ίδιο ισχύει και για το Taxibeat που ξεκίνησε από Έλληνες και αυτή τη στιγμή είναι παγκοσμίως γνωστό και διαδεδομένο.

Ας ελπίσουμε η Google Ventures να επενδύσει στις σωστές ιδέες και στους καλούς επιχειρηματίες της Ευρώπης.