Η Attica Ventures πούλησε σε ελβετική εταιρεία τη Startup Antcor για 8,5 εκατ. ευρώ!

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Ύστερα από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, η εταιρία u-blox AG, εισηγμένη στο Ελβετικό χρηματιστήριο SIX Swiss Exchange (UBXN), προχώρησε σε εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Antcor ΑΕ, ελληνική εταιρία τεχνολογίας στο χώρο του WiFi, της οποίας βασικός μέτοχος είναι ηAttica Ventures από την ίδρυση της.

Το συνολικό ποσό της εξαγοράς της Antcor μπορεί να φτάσει έως τα € 8.500.000, γεγονός που καθιστά την εν λόγω συμφωνία ως το μεγαλύτερο deal πώλησης ελληνικής startup εταιρίας, στην οποία συμμετέχει venture capital. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η απόδοση για τους επενδυτές αναμένεται να ξεπεράσει 2 φορές (2x) το αρχικά επενδεδυμένο κεφάλαιο.

Η Attica Ventures, με το υπό διαχείριση κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Zaitech Fund, επένδυσε σημαντικά κεφάλαια και υποστήριξε στρατηγικά και επιχειρηματικά την εταιρία τεχνολογίας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της μέχρι σήμερα. Η Antcor υιοθέτησε το 2011 ένα επιθετικό πρόγραμμα διεθνών στρατηγικών συνεργασιών, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας software basebandγια το νέο πρότυπο WiFi 802.11ac. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η στρατηγική επένδυση της εταιρίας CEVA Inc, εισηγμένης στο χρηματιστήριο NASDAQ (NASDAQ:CEVA) μέσω σημαντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2012.

Τα τελευταία δύο χρόνια, με διαρκή υποστήριξη και συνεργασία της Attica Ventures, η εταιρία ακολούθησε μία σταθερά ανοδική και αναπτυξιακή πορεία υπερδιπλασιάζοντας τις θέσεις απασχόλησης, επιτυγχάνοντας πολλές διεθνείς εμπορικές συμφωνίες συνεργασίας με εταιρίες κολοσσούς του χώρου των ημιαγωγών και της μικροηλεκτρονικής, καθώς και σημαντική αύξηση πωλήσεων.

Η εταιρία u-blox AG, εισηγμένη στο Ελβετικό χρηματιστήριο SIX Swiss Exchange (UBXN) από το 2007, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα € 180 εκ. το 2013 και με τρέχουσα χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση που υπερβαίνει τα € 600 εκ., αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των ημιαγωγών στο χώρο του wireless και του positioning για την αυτοκινητοβιομηχανία, τις αγορές καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας και την ευρύτερη βιομηχανία επεξεργαστών.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures κ. Γιάννης Παπαδόπουλοςδήλωσε: «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και λύπης για εμάς. Χαράς γιατί ολοκληρώσαμε με επιτυχία την 4η αποεπένδυσή μας και λύπης γιατί αποχωριζόμαστε μια εταιρία και τους ανθρώπους της, που ζήσαμε μαζί από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της μέχρι σήμερα. Επενδύσαμε στην Antcor, σε μια εποχή που η σημερινή μόδα των start up ήταν άγνωστη λέξη στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή και την υποστηρίξαμε με πάθος, συνέχεια και εμπιστοσύνη στους εξαιρετικούς συνεταίρους μας. Η διαδρομή ήταν δύσκολη και μακρόχρονη, με πολλές απογοητεύσεις και κόπο. Όμως το σημερινό αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους για τις αρχές και τον τρόπο δουλειάς, την επιμονή και υπομονή μας και αποτελεί ταυτόχρονα μία σημαντική διεθνή αναγνώριση για την επενδυτική μας στρατηγική. Παρά την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, η εξαγορά της Antcor από την u-blox AG επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων που διακρίνονται από εξωστρέφεια, καινοτομία και αποτελεσματική διοίκηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Attica Ventures, η οποία ιδρύθηκε το 2003 από την Attica Bank και ήταν η πρώτη ελληνική τράπεζα που δημιούργησε εταιρία διαχείρισης ΑΚΕΣ, διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους € 65 εκ. με επενδυτές την Attica Bank, το ΤΑΝΕΟ και ιδιώτες επενδυτές. Έχει ήδη, διοχετεύσει κεφάλαια άνω των € 40 εκ. ευρώ συμμετέχοντας στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που συνολικά ξεπερνούν τα € 170 εκ. ευρώ. Σήμερα, θεωρείται από τις πλέον επιτυχημένες εταιρίες διαχείρησης venture capital στην Ελλάδα, έχοντας πραγματοπoιήσει 12 επενδύσεις σε ελληνικές ΜμΕ, συνδράμοντας στη ανάπτυξή τους και στη δημιουργίαπερισσοτέρων από 800 νέων θέσεων εργασίας. Τέσσερις από τις επενδύσεις της είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (mastihashop, Doppler, Performance Technologies, Foodlink), ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει τέσσερις αποεπενδύσεις με σημαντικές υπεραξίες για τους επενδυτές μέχρι σήμερα. Τον Οκτώβριο του 2011, η εταιρία τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο Αύξησης της Απασχόλησης.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr