Η Σίλικον Βάλεϊ «μετακομίζει» στην Αϊόβα

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Αυτές οι τεράστιες εγκαταστάσεις είναι γεμάτες με διακομιστές και άλλο εξοπλισμό που διατηρούν σε λειτουργία τις διαδικτυακές υπηρεσίες. Η Microsoft ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα κέντρο δεδομένων προϋπολογισμού 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έξω από το Ντε Μόιν, ενώ η Facebook θα ανοίξει ένα στη γειτονική πόλη της Αλτόνα στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Η Google έχει παρεμφερείς εγκαταστάσεις στο Κάνσιλ Μπλαφς, ενώ στην περιοχή υπάρχουν πάνω από μια ντουζίνα κέντρων δεδομένων άλλων εταιρειών.

«Είναι σαφές ότι καταφέραμε και ελκύσαμε τα κέντρα δεδομένων εδώ» είπε η Ντέμπι Ντάραμ, διευθύντρια της Αρχής Οικονομικής Ανάπτυξης της Αϊόβα. «Όταν η Microsoft και η Google και ηFacebook έχουν έρθει εδώ, αυτό δεν μπορεί να διαφύγει της προσοχής των ανθρώπων».

Γιατί όμως η Αϊόβα;

Η πολιτεία έχει άφθονη και φθηνή ανανεώσιμη ενέργεια. Οι τιμές εμπορίου της ενέργειας στην Αϊόβα είναι 20% περίπου χαμηλότερα από τον αμερικανικό μέσο όρο, και η πολιτεία παράγει μια μεγάλη μερίδα της ενέργειας από αιολικά πάρκα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com