To Rockstart εγκαινιάζει στην Αθήνα το πρώτο διεθνές κέντρο του στις 25 Σεπτεμβρίου!

    Από: Startup Team

Το Rockstart Answers – το επιτυχημένο πρόγραμμα του Rockstart – θα βοηθήσει τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να βρουν απαντήσεις στις πιο απαιτητικές ερωτήσεις τους

Εγκαινιάζει στην Αθήνα το πρώτο διεθνές κέντρο του

Το Rockstart, με βάση το Άμστερνταμ, εγκαινιάζει στην Αθήνα το πρώτο διεθνές κέντρο του, όπου και θα διοργανώσει την επιτυχημένη και πρωτότυπη εκδήλωση «Rockstart Answers». Στόχος του Rockstart Answers είναι να βοηθήσει υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις να λύσουν τη δυσκολότερη από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, μέσα από τις συμβουλές ειδημόνων. Μέχρι στιγμής, ανάλογες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε 14 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ και το Βίλνιους. Η Αθήνα είναι η επόμενη σε μια σειρά από ευρωπαϊκές πόλεις όπου το Rockstart θα κινητοποιήσει επιχειρηματίες για ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας. Το πρώτο Rockstart Answers Athens  α πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 8:30 – 10:30πμ, στο Orange Grove. Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 5, 106 74, Αθήνα (ισόγειο).

 

Ένα ισχυρό εργαλείο στήριξης για νεοφυείς επιχειρήσεις

Από την έναρξή του το 2012, το Rockstart Answers έχει ήδη βοηθήσει 160 νεοφυείς επιχειρήσεις, μέσα από 32 εκδηλώσεις. Αποδεδειγμένα η εκδήλωση αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ισχυρό εργαλείο υποστήριξης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, και ειδικά όσες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Ο Ιουστίνος Σαρρής, συνιδρυτής της TheCityGame, εφαρμογής παιγνιοποίησης με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, και υπέρμαχος της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα,εκτίμησε τον αντίκτυπό του Rockstart Answers όσο εργαζόταν στο Άμστερνταμ. Αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα, αποφάσισε μαζί με τους συνιδρυτές της TheCityGame, Φώτη Μεράκο και Θωμά Παπασπύρο, να πραγματοποιήσουν το Rockstart Answers στην πόλη καταγωγής τους, την Αθήνα.

«Έχω συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις για νεοφυείς επιχειρήσεις και πιστεύω ότι αρκετές από αυτές αντιμετωπίζουν τα θέματα που απασχολούν τις νεοφυείς επιχειρήσεις σε επιφανειακό επίπεδο», υποστηρίζει ο Σαρρής. «Συχνά οι επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις μιλούν για το πόσο σπουδαίο είναι το γεγονός ότι βρίσκονται στο 5% των νεοφυών επιχειρήσεων που πετυχαίνουν καλές χρηματοδοτήσεις. Σαφώς, αυτό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους, αλλά πόσο χρήσιμο είναι αυτό για μια νέα νεοφυή επιχείρηση; Τι πραγματικά μπορεί να μάθει ένας νέος ιδρυτής από τέτοιου είδους εισηγήσεις και συμβουλές;»

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες

Οι Σαρρής, Μεράκος & Παπασπύρος, απόφοιτοι του 2013 Rockstart Accelerator Smart Energy, θα παρουσιάσουν το Rockstart Answers Athens στο τέλος του μήνα. «Είναι ανάγκη οι επιχειρηματίες σε αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα, όπως της Αθήνας, να εκπαιδεύονται σχετικά με το τι πραγματικά σημαίνει η δημιουργία μιας επιτυχημένης εταιρείας. Αυτό που χρειάζονται οι νεοφυείς επιχειρήσεις είναι πρακτικές απαντήσεις σε πραγματικές ερωτήσεις. Αυτό είναι που προσφέρει το Rockstart Answers, και γι’ αυτό το λόγο το υποστηρίζω» λέει ο Μεράκος.

Στους παλαιότερους συμμετέχοντες του Rockstart Answers συμπεριλαμβάνονται χρηματοδοτημένες και βραβευμένες νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως οι Uber, Resmio, Songvice και Betali.st.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να συμπληρώσουν αιτήσεις συμμετοχής στο rockstart.com/earlydays/rockstart_answers/. Μέντορες και οργανισμοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Rockstart Answers Athens μπορούν να επικοινωνούν με τον Ιουστίνο Σαρρή στο answers.athens@rockstart.com.

Ακολουθούν όλες οι πληροφορίες στα Αγγλικά – Information and Details about The Team

Today, Amsterdam-based Rockstart opens Athens as the first foreign hub where it will organize its successful event format Rockstart Answers. Rockstart Answers helps promising early-stage startups in solving their toughest challenge through expert input. So far, events were held in 14 cities including London, Berlin, Amsterdam and Vilnius. Athens is the next in a series of European cities where Rockstart will stimulate knowledge-sharing among entrepreneurs..

Read more here