Πώς να ξεκινήσετε μια startup χωρίς να χάσετε την πρωινή σας δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

του Αντόνιο Νέβες

Σήμερα, η επιχειρηματικότητα είναι της μόδας, κι εσείς θέλετε να εμπλακείτε. Αλλά ίσως όχι …ολόκληρος. Ίσως έχετε ήδη μια πρωινή δουλειά, κι ίσως αυτή είναι μια δουλειά που αγαπάτε. Ή μπορεί να μην φιλοδοξείτε να φτιάξετε το επόμενο Facebook, αλλά απλώς να έχετε μια ιδέα και να θέλετε να δείτε αν δουλεύει.

Μήπως όλα αυτά σας θυμίζουν τον εαυτό σας; Αν ναι, έχω καλά νέα. Το να έχετε μια δουλειά δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι δεν μπορείτε να βουτήξετε στα βαθιά νερά της επιχειρηματικότητας. Ιδού πώς μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο:

1. Επιλέξτε το πρότζεκτ σας

Το πιο πιθανό είναι ότι έχετε μια ιδέα γύρω από το αντικείμενο πάνω στο οποίο θέλετε να ενεργοποιηθείτε επιχειρηματικά. Ό,τι κι αν είναι αυτό, π.χ. να εκδώσετε ένα e-book ή να προσφέρετε υπηρεσίες συμβούλων, το κλειδί είναι να επιλέξτε ένα μόνο πρότζεκτ, ένα μόνο πεδίο. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο. Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, και όσα περισσότερα προσπαθήσετε να χωρέσετε σ’ αυτόν, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να τα καταφέρετε.

2. Επιλέξτε συμβούλους

Η λήψη αποφάσεων γύρω από μια νέα επιχειρηματική ιδέα μπορεί να συνιστά πρόκληση. Μην λειτουργείτε στο κενό. Επιλέξτε τρεις-τέσσερις ανθρώπους, το επιχειρηματικό κριτήριο των οποίων εμπιστεύεστε. Αυτοί μπορεί να είναι συνάδερφοι σας, πρώην συμμαθητές, συγγενείς ή φίλοι, οι οποίοι μπορούν να σας προσφέρουν ανατροφοδότηση, εξειδικευμένες γνώσεις ή καθοδήγηση. Ιδιαίτερα, εστιάστε σε άτομα που νομίζετε ότι θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την ιδέα σας, να ανακαλύψετε κρυφές ευκαιρίες, να εντοπίσετε νέους πελάτες και να προωθήσετε το προϊόν σας. Αν ο κύκλος σας είναι μικρός, μπορείτε να στραφείτε στις υπηρεσίες ενός business coach.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com