Για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα έρχεται το Startupbootcamp HighTechXL!(upd)

    Από: Startup Team

Το Startupbootcamp HighTechXL έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και προσκαλεί σε παρουσίαση ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας

Το Startupbootcamp, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης/ωρίμανσης (acceleration) νεοφυών εταιρειών (startups) στην Ευρώπη, σε συνεργασία με την Philips Hellas και το Orange Grove προσκαλούν ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε μία ημέρα παρουσιάσεων (pitch day), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στον συνεργατικό χώρο Orange Grove της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ολλανδικός accelerator ετοιμάζεται να επενδύσει σε 10 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο. Και φέτος επέλεξε την Αθήνα ως μια από τις πόλεις που θα επισκεφθεί για να γνωρίσει νεοφυείς εταιρείες από κοντά. Το Startupbootcamp HighTechXL παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα. Πέρυσι, μάλιστα, αξιολόγησε 10 ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην αντίστοιχη pitch day που διοργάνωσε στην Αθήνα και επέλεξε να επενδύσει σε δύο από αυτές, ανάμεσα σε περισσότερες απο 400 αιτήσεις από όλο τον κόσμο..

Που θα φιλοξενηθεί;

Το Startupbootcamp HighTechXL θα φιλοξενηθεί στο παλιό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας Philips στο Eindhoven της Ολλανδίας, μία πόλη που έχει χαρακτηρισθεί ως η πιο εφευρετική πόλη του κόσμου, καθώς κατατίθενται αιτήσεις για κατοχύρωση πατεντών κάθε 20 λεπτά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως υλικά προηγμένης τεχνολογίας, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, επικοινωνία μηχανής προς μηχανή, καθαρή τεχνολογία, αυτόνομα οχήματα, εκτύπωση τριών διαστάσεων, τεχνολογίες ζωής, νανοτεχνολογία, μικροηλεκτρονική, ρομποτική, κλπ. Το πρόγραμμα εστιάζει είτε σε εταιρείες που έχουν αναπτύξει την ερευνητική τους εργασία σε προϊόν και αναζητούν να κλιμακώσουν τους επιχειρηματικούς και εμπορικούς τομείς της δραστηριοποίησής τους ή σε ομάδες που δεν έχουν μετασχηματίσει ακόμα την ιδέα τους σε εταιρεία αλλά έχουν κάποιο λειτουργικό πρωτότυπο ή εργαστηριακή απόδειξη λειτουργίας της τεχνολογίας τους.

Pitch day & ευκαιρίες

Για την pitch day στην Αθήνα προσκαλούνται εταιρείες από όλη την Ελλάδα από τους παραπάνω τομείς να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Οι περισσότερα υποσχόμενες εταιρίες θα λάβουν πρόσκληση για να παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά στα στελέχη του Startupbootcamp HighTechXL, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philips Ελλάδας, κ. Παναγιώτη Μπάρα, τον πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα και εμπνευστή του Orange Grove, Γιαν Βερστέιχ και άλλους σημαντικούς ανθρώπους από το επενδυτικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα της Αθήνας.

Οι εταιρείες/ιδέες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εταιρεία και τα προϊόντα που αναπτύσσουν μπροστά σε ένα πάνελ από διακεκριμένους Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές, καθώς και mentors του Startupbootcamp HighTechXL. Θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν ένα ειλικρινές feedback από αυτούς, καθώς επίσης και να γνωρίσουν το νέο πρόγραμμα acceleration του Startupbootcamp HighTechXL και να αναπτύξουν το επαγγελματικό τους δίκτυο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αιτήσεις – Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου(upd)

Οι αιτήσεις για την ημέρα παρουσιάσεων της Αθήνας κατατίθενται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: www.startupbootcamp.org/events/pitch-days/startupbootcamp-hightechxl-pitch-day-athens-2014.html