Το πρώτο Ελληνικό βιβλίο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας!

    Από: Startup Team

Ο εκδοτικός οίκος Rosili παρουσιάζει

το πρώτο ελληνικό βιβλίο κοινωνικής επιχειρηματικότητας:
των συγγραφέων Ο. Κυριακίδου και Ε. Σαλαβού.

 

Το βιβλίο μέσα από συνδυασμό θεωρίας, εργαλείων και πρακτικών παραδειγμάτων, εισάγει τον αναγνώστη στο συναρπαστικό κόσμο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, μυεί τον αναγνώστη στην τέχνη του κοινωνικού επιχειρείν προσεγγίζοντας ποικίλα θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σκιαγραφώντας προφίλ κοινωνικής ηγεσίας και αναλύοντας πρακτικές κοινωνικών επιχειρήσεων στο ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον μέσα από πλήθος case studies προκειμένου να συνδυαστεί η θεωρία με την πράξη, το καλό με το βιώσιμο.

Το βιβλίο είναι δομημένο σε πέντε περιεκτικά κεφάλαια:

 • Η έννοια της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
  έννοια, βασικές διαστάσεις και αιτίες ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας, διαφορές από συναφείς έννοιες
 • Σχεδιάζοντας τη Νέα Κοινωνική Επιχείρηση
  γέννηση και αξιολόγηση ιδεών, επιχειρηματικό σχέδιο, επιχειρηματικό μοντέλο, στυλ κοινωνικών ηγετών
 • Στρατηγικές ανάπτυξης στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
  στρατηγικές ανάπτυξης, αξιολόγηση δυνατοτήτων ανάπτυξης, αντιμετώπιση εμποδίων, χαρακτηριστικά εθελοντών, διαστάσεις κοινωνικού αντίκτυπου, μέτρηση κοινωνικής απόδοσης
 • Κοινωνικοί Επιχειρηματίες: Πρακτικές εφαρμογές στο Διεθνές Περιβάλλον
  School (Βέλγιο), Trashy Bags (Γκάνα), TROSA (Αμερική), International Network of Street Papers (INSP) (Ηνωμένο Βασίλειο), Sole Rebels (Αιθιοπία), City of Thousand Welcomes (Ιρλανδία), CoderDojo (Ιρλανδία)
 • Κοινωνικοί Επιχειρηματίες: Πρακτικές εφαρμογές στην Ελλάδα
  Μπορούμε!, Αέλια, Σχεδία, Μύρτιλλο, Impact Hub Athens

Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου περιέχει στόχους μάθησης, παραδείγματα, σχήματα, πίνακες, σύνοψη, θέματα για συζήτηση, αναφορές. Στο τέλος του βιβλίου περιέχεται αναλυτικό παράρτημα, το οποίο αποδίδει όλους τους αγγλικούς όρους του βιβλίου, αλφαβητικά και ανά κεφάλαιο, στην ελληνική γλώσσα.

Η «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» απευθύνεται σε φοιτητές και σπουδαστές, επιχειρηματίες και νέους επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και γενικά “σε όσους ονειρεύονται τον κόσμο καλύτερο“.

Δείτε ένα δείγμα κεφαλαίου ακριβώς εδώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail okyriakidou@aueb.gr

Είπαν για το βιβλίο…

Μοναδικό στην Ελληνική αγορά, το βιβλίο αυτό συμβάλλει στην κατανόηση της σημασίας και της λειτουργίας των κοινωνικών επιχειρήσεων και οργανώσεων. Με σαφήνεια και πληθώρα πρακτικών παραδειγμάτων, οι συγγραφείς σκιαγραφούν το ρόλο που πρέπει να παίξει η κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα, όπως αυτός διαμορφώνεται σήμερα ως μοχλός εξόδου από την κρίση.”

Σόντερκβιστ Κλας-Έρικ
Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης Καινοτομίας και Γνώσης
Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών