Athens Founder Institute – Η Αποφοίτηση (upd)

    Από: Startup Team

Ο πρώτος κύκλος του μεγαλύτερου προγράμματος τεχνολογικής κατάρτισης επιχειρηματιών ολοκληρώνεται με τη δημιουργία έξι νέων καινοτόμων επιχειρήσεων

Το Athens Founder Institute, το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο του προγράμματός του στην Αθήνα και βραβεύει τους έξι αποφοίτους του, την Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο με συνολική διάρκεια 14 εβδομάδων. Σε αυτό το διάστημα οι εν δυνάμει ιδρυτές – Founders – είχαν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικό πλάνο, να μελετήσουν την αγορά και τον ανταγωνισμό ανάλογα με τον κλάδο δραστηριοποίησής του καθώς και να δεχθούν καθοδήγηση και συμβουλές από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς και επιχειρηματίες.  Έξι από τους συμμετέχοντες κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση του εντατικού προγράμματος, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα εργαλεία και τη γνώση που έλαβαν και προχώρησαν στην ίδρυση των δικών τους νέων καινοτόμων επιχειρήσεων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι απόφοιτοι παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και έλαβαν συμβουλές από τους Διευθυντές και τους μέντορες του προγράμματος.

O Adeo Ressi, Διευθύνων Σύμβουλος του Founder Institute, τόνισε μιλώντας στους αποφοίτους «Τώρα αρχίζει το επιχειρηματικό σας ταξίδι. Θα είναι δύσκολο και απαιτητικό, αλλά θα πρέπει να πιστεύετε στον εαυτό σας και στην επιχείρησή σας. Δεν μπορείτε να κερδίσετε εάν δεν μπείτε στο παιχνίδι».

«Το Founder Institute δεν είναι ένα ακόμα πρόγραμμα για startups, αλλά έχει σκοπό την δημιουργία νέων βιώσιμων επιχειρήσεων. Είμαστε πραγματικά συγκινημένοι που βλέπουμε ότι έχουμε συμβάλει στην δημιουργία έξι νέων επιχειρήσεων μέσα σ’ ένα περιβάλλον που κατακλύζεται από αρνητικές ειδήσεις και πολιτική αβεβαιότητα. Σους ID-GC παραμένουμε προσηλωμένοι σ’ ένα σκοπό: την δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών με νέο αξιακό μοντέλο και με διεθνή παρουσία», δήλωσε ο Μιχάλης Στάγκος, Διευθυντής του Athens Founder Institute και Συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους και ανακοίνωσαν επίσημα την ημερομηνία έναρξης των εργασιών των επιχειρήσεών τους.

Το Founder Institute, έχοντας ως κύρια αποστολή να δημιουργήσει βιώσιμα οικοσυστήματα νεοφυών επιχειρήσεων που θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους νέες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο του και αναμένεται η δυναμική συνέχεια του με τον δεύτερο κύκλο τον Ιανουάριο του 2015.

Οι Μέντορες του Προγράμματος Δήλωσαν

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που συμμετείχα στο Founder Institute και θα ήθελα να είμαι μέρος και του δεύτερου κύκλου, καθώς είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν πάθος και φαντασία για αυτό που πιστεύουν», δήλωσε ο Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής της Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Αντώνης Μαρκόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής για την περιοχή Ασία-Ειρηνικός στην Intralot, δήλωσε πολλαπλά χαρούμενος για τις έξι νέες επιχειρήσεις, καθώς και για την δυναμική των νέων επιχειρηματιών που στοχεύουν στην παγκόσμια αγορά και πρόσθεσε ότι «αποδεικνύεται πως ένας θεσμός μπορεί να βοηθήσει νέους ανθρώπους να πάνε πολλά βήματα μπροστά και ότι αυτό μπορεί να συμβάλει στην πρόοδο και των επόμενων γενιών».

Ο Τάσος Φλάμπουρας, Γενικός Διευθυντής της Aventurine, μίλησε για την σημασία της επιμονής λέγοντας «Μην σταματήσετε την προσπάθεια να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, κάνοντας τα απαραίτητα βήματα για να πετύχετε επιχειρηματικά ή ακόμα και αφήνοντας αυτή την επιχείρηση για να δημιουργήσετε μια καινούργια».

«Στη διάρκεια του προγράμματος βίωσα την δίψα των παιδιών για μάθηση και σήμερα πλέον έρχεται και η χαρά της ολοκλήρωσης. Είναι προσωπική τιμή μου που συμμετείχα σε αυτή την ομάδα μεντόρων με εξαιρετικούς συνεργάτες και που συνέβαλα και εγώ με τον τρόπο μου στην εξέλιξη αυτών των ιδεών», είπε ο Κωστής Σταυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της iSquare (Apple Value Added Distributor στην Ελλάδα & Κύπρο).

Τέλος, ο Απόστολος Αποστολάκης, Σύμβουλος και Συν-ιδρυτής στο Doctoranytime.gr και Συν-ιδρυτής στο E-food.gr,  δήλωσε «ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και αισθάνθηκα μεγάλο σεβασμό για την προσπάθεια και τον δυναμισμό των ‘Founders’. Πρέπει και αξίζει να πιστέψετε όλοι στον εαυτό σας».

Οι Απόφοιτοι και οι Επιχειρήσεις τους

Athens Founder Institute – Η Αποφοίτηση (upd)

Allcancode – Κώστας Καρολεμέας

Η Allcancode φτιάχνει παιχνίδια περιπέτειας που διδάσκουν την «τέχνη» του προγραμματισμού και κατ’ επέκταση της υπολογιστικής σκέψης. Οι παίκτες ελέγχουν τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, συνθέτοντας οδηγίες σε μια οπτική γλώσσα προγραμματισμού. Το πρώτο της παιχνίδι λέγεται “Run Marco” και έχει σχεδιαστεί ειδικά για μαθητές δημοτικού.

 

Enter Art – Χριστιάνα Χειραναγνωστάκη

Ο απώτερος στόχος της Enter Art είναι να γίνει ένα σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης, όπου οι χρήστες θα μπορούν να περιηγηθούν και να αγοράσουν ηλεκτρονικά έργα τέχνης από νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, να επισκεφθούν εικονικά διεθνείς εκθέσεις από τα σπίτια τους, να δουν και να αλληλεπιδράσουν με ηλεκτρονικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και να έχουν πρόσβαση σε επιλεγμένο περιεχόμενο οργανωμένο από τη διεθνή ομάδα ειδικών της Enter Art.

Girapp – Λία Ζόρζου

Η Girapp είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα προσφέρει εξατομικευμένες συστάσεις της τελευταίας στιγμής για την παρακολούθηση εκδηλώσεων. Οι συστάσεις θα παρέχονται τόσο σε ντόπιους και όσο και σε ταξιδιώτες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι τους προσφέροντάς τους την δυνατότητα να κάνουν την κράτηση τους με δύο εύκολα βήματα.

 

Modernizor – Δημήτρης Σχορετσιανίτης

Η Modernizor είναι μια ηλεκτρονική γκαλερί τέχνης που χρησιμοποιεί λιγότερο γνωστά έργα τέχνης από το παρελθόν ως αρχικά εικαστικά  και τα μετατρέπει σε σύγχρονα έργα με τη βοήθεια μιας ομάδας έμπειρων γραφιστών. Στη συνέχεια, η Modernizor εφαρμόζει τα “εκσυγχρονισμένα” εικαστικά σε μια ευρεία ποικιλία των επιφανειών και υλικών (από εκτυπώσεις και καμβάδες έως και μαξιλαροθήκες ή plexiglas) και τα διαθέτει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

 

My eTutor – Αθανάσιος Λαδόπουλος

Η My eTutor προσφέρει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκμάθησης για μαθητές. Η πλατφόρμα συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες εκμάθησης με εξειδικευμένους  καθηγητές κάνοντας την διδασκαλία πιο αποτελεσματική και προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες του κάθε μαθητή, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις μαθησιακές του ικανότητες και διευκολύνοντας την επιτυχία του στις εξετάσεις.

 

Villosophy – Γιώργος Ζαχαρτζής

Η Villosophy χρησιμοποιεί την τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων προς ενοικίαση για διακοπές να βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών τους και να αυξήσουν αποδοτικότητα τους. Η εταιρία προσφέρει τα εργαλεία που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ακινήτων για να συντονίσουν τις κρατήσεις μέσω πολλαπλών καναλιών, παραμένοντας ταυτόχρονα επικεντρωμένοι στις ανάγκες των πελατών τους, και τους επιτρέπει να διαχειριστούν αποτελεσματικά την εμπειρία της διαμονής των πελατών τους.

 

Το πρόγραμμα διευθύνουν στην Ελλάδα οι Industry Disruptors- Game Changers (ID-GC).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία του Κτήματος Σπυρόπουλου.

Λίγα λόγια για το Founder Institute

Το Founder Institute είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, το οποίο βοηθά επίδοξους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τεχνολογίας.  Με έδρα το  Silicon Valley και με τοπικούς συνεργάτες σε 55 πόλεις και 34 χώρες, το ινστιτούτο έχει βοηθήσει στην σύσταση πάνω από 1.017 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με την σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Σκοπός του ινστιτούτου είναι  να βοηθήσει στην  δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως. Διαβάστε περισσότερα: fi.co.

Σχετικά με τους Industry Disruptors – Game Changers

Οι Industry Disruptors Game Changers (ID – GC), είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, οι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν τις ιδέες τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship, και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας start-up επιχείρησης.