Startup Grind 2014 in Athens | Ήταν εκεί και το Startup.gr!

    Από: Startup Team

Ήταν η πρώτη φορά που αυτό το event διοργανώνεται στην Ελλάδα.  Μετά από 40 xώρες ήρθε και η ώρα η Startup  Grind να μπει δυναμικά στη χώρα μας. Πρώτος καλεσμένος αυτού του μηνιαίου event ο Χάρης Καρώνης! Χθες έγιναν τα εγκαίνια του Startup Grind στην Αθήνα στο κατάμεστο InnovAthens (Τεχνόπολις, Γκάζι).

Το πρώτο Startup Grind δεν κινήθηκε στους παραδοσιακούς άξονες ομιλίας.

Startup Grind 2014 in Athens | Ήταν εκεί και το Startup.gr!

O Χάρης Καρώνης όντας νέος και μη-συμβατικός στις ομιλίες του, μίλησε για ένα δεκάλεπτο εξιστορώντας το τι εστί επιχειρείν, τις προσωπικές του εμπειρίες – αποτυχίες, αλλά και τηνεπιτυχίαα που χτίζεται πάνω στην εταιρία του Viva.gr! Από τις λίγες φορές που μία ομιλία αλλάζει τόσο γρήγορα τροπή και από μία εξιστόρηση οι ερωτήσεις αρχίζουν να δίνουν και να παίρνουν.

Ερωτήσεις ποικίλες, από το «ποιες πρέπει να είναι οι αρετές ενός entrepreneur, εως και τη λειτουργία του Startup funding. Άλλες απλές και άλλες  με πολύ νόημα για το μέλλον μίας startup, και απαντήσεις από έναν έμπειρο Έλληνα ο οποίος έχει παίξει ένα σημαντικό ρόλο στο ελληνικό startup καθώς είναι ιδρυτής επίσης της Realize και Viva Payments και συμμετέχει στον επενδυτικό φορέα Odyssey Venture Partners . Μιλώντας για την γραφειοκρατία, την παγκοσμιοποίηση, την παιδεία, τους στόχους κάθε entrepreneur και που να βρίσκεις το budget να συνεχίσεις την Startup σου, μπαίνεις σε ένα κλίμα που συνειδητοποιείς το τι εστί ρίσκο, το τι εστί αφοσίωση σε αυτό που θες να κάνεις.

Κλείνοντας μία ομιλία σε κάνει να αναλογιστείς ποιες είναι οι Προτάσεις – Κλειδιά για την επιτυχία:

Startup Grind 2014 in Athens | Ήταν εκεί και το Startup.gr!

  1. Το παν σε μία startup είναι η χημεία και η αποδοτικότητα μίας ομάδας, δηλαδή, για να γίνει πράξη ένα funding, τα κριτήρια στηρίζονται περισσότερο στην ομάδα παρά στην ιδέα του ενός! Οπότε, πριν κάνετε το βήμα αναλογιστείτε το γιατί χρειάζεται μία δεμένη ομάδα!
  2. Μέσα από τις ιστορίες του Χάρη καταλαβαίνεις ότι η αποτυχία από την επιτυχία δεν απέχουν πολύ. Ένας νέος του εξέφρασε την άποψη του πως μία εταιρία με 8,5 εκατομμύρια τζίρο έχει λιγότερα θέματα funding από μία Startup και ότι ο ξαφνικός θάνατος είναι συχνότερος σε μία Startup! Και η απάντηση του Χάρη Καρώνη; Οι μεγάλες εταιρίες συνήθως εξαντλούν κάθε χρηματοδοτικό πόρο, οπότε ο φόβος για ξαφνικό θάνατο είναι μεγαλύτερος σε μεγάλες εταιρίες, και τα ποσά ζημίας πολύ διαφορετικά.

  3. Πολλοί νέοι έχοντας αρχίσει κάτι δικό τους, του ζήτησαν συμβουλές για το πως να χειριστούν την επιχείρηση τους και από δουλειές day-to-day να τις κάνουν πιο long-term και πιο sustainable στα κέρδη. Οι λύσεις του δεν ήταν κάτι το εξωφρενικό, ήταν δομημένες στο ότι έχει περάσει και τι έχει μάθει από τα λάθη του. Όντας funder και founder, πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος επένδυσης είναι το «πορτοφόλι» του πελάτη και η σωστή διαχείρηση των χρημάτων που μπαίνουν στην εταιρία από τον καταναλωτή! Οπότε, χρησιμοποιώντας σωστά αυτά τα λεφτά γλιτώνεις το dependency σε δάνεια και funding (τα οποία μπορούν να σου ρουφίξουν όλους τους οικονομικούς πόρους!).

To Startup Grind Επιστρέφει στην Αθήνα στις 4 Νοεμβρίου!

Startup Grind 2014 in Athens | Ήταν εκεί και το Startup.gr!

Το Startup Grind επιστρέφει και πάλι στο InnovAthens την Τρίτη 4 Νοεμβρίου με έναν ακόμα επιτυχημένο επιχειρηματία, τον Γιώργο Χατζηγεωργίου, συνιδρυτή της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών Skroutz. Περισσότερες πληροφορίες στο startupgrind.com/athens