Συνέντευξη στο Startup.gr: comBOX, Πάρης Κωνσταντίνου

    Από: Startup Team

Μίνι Βιογραφικό: Παρης Κωνσταντίνου, 35 ετών, είναι επικεφαλής Πωλήσεων & Μαρκετινγκ της Ελληνικής Startup υψηλής τεχνολογίας που έχει αναπτύξει και διαθέσει στην αγορά την τεχνολογία comBOX VLL (Virtual Leased Line).  Είναι κάτοχος διπλώματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, καθώς και MEng στις Τηλεπικοινωνίες, και έχει εκδώσει τη διατριβή του στην εκπαίδευση νευρωνικών δικτύων μέσω γενετικών αλγορίθμων. Διαθέτει επίσης International MBA, και είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Τεχνικού Επιμελητηρίου, και της PMI, ως διαπιστευμένος PMP. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, εργάστηκε σε στρατηγικές θέσεις των Πωλήσεων, Marketing, και PMO, στον τομέα της πληροφορικής & τηλεπικοινωνιών, σε εταιρείες όπως η Info-Quest ΑΕΒΕ, η Samsung Electronics, Westcon Convergence UK, καθώς και στη Velti Plc, έχοντας εμπειρία με συνεργάτες και πελάτες στις αγορές του EMEA και APAC.

Η Protonyx Data Services…

Συνέντευξη στο Startup.gr:  comBOX, Πάρης Κωνσταντίνου

Έχοντας αναπτύξει και διαθέσει αποκλειστικά στην αγορά τις υπηρεσίες εικονικού μισθωμένου κυκλώματος για επιχειρήσεις, που ενσωματώνονται στα πακέτα υπηρεσιών comBOX, παρέχει στους πελάτες της επιλογές καινοτόμου τεχνολογίας bandwidth bonding και optimization, για υψηλές ταχύτητες Internet και την μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία.

Πακέτα:

  • comBOX VLL
  • comBOX VLL Hotel
  • comBOX Virtual MPLS VPN
  • comBOX Hybrid Internet Access
  • comBOX Mobile VLL
  • comBOX Satellite Bonding

1. Τι είναι ακριβώς οι υπηρεσίες comBOX που παρέχετε και τι καινοτομίες-τεχνολογίες ενσωματώνουν;

Η εταιρεία Protonyx Data Services είναι από τους πρωτοπόρους παγκοσμίως στο χώρο του bandwidth bonding & optimization, έχοντας αναπτύξει και διαθέσει αποκλειστικά στην αγορά τις υπηρεσίες εικονικού μισθωμένου κυκλώματος για επαγγελματικές επιχειρήσεις που ενσωματώνονται στα πακέτα υπηρεσιών “comBOX™”.

Οι δικτυακές υπηρεσίες μέσω της καινοτόμου και μοναδικής τεχνολογίας “comBOX VLL™”, βασίζονται σε λογισμικό που ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες και επιτρέπει τη δημιουργία εικονικών μισθωμένων γραμμών υψηλής ταχύτητας και μέγιστης αξιοπιστίας συνδυάζοντας το εύρος ζώνης πολλαπλών ευρυζωνικών συνδέσεων σε ένα ενιαίο κανάλι για την υποστήριξη σύγχρονων διαδικτυακών εφαρμογών. Η συνολική ταχύτητα της εικονικής μισθωμένης γραμμής ισούται με το άθροισμα των ταχυτήτων των επιμέρους συνδέσεων που χρησιμοποιούνται, με το συνολικό εύρος ζώνης να είναι διαθέσιμο ακόμα και για τη μεταφορά ενός μόνο αρχείου, καθώς τα δεδομένα αποστέλλονται ταυτόχρονα από όλες τις διαθέσιμες συνδέσεις.

Η τεχνολογία “comBOX VLL™” ενσωματώνει ένα πλήθος από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες δικτύων όπως.

Multi-WAN Features: WAN Bonding, Transparent WAN Failover, WAN Performance Monitoring

WAN Optimization Features: Real-Time Data Compression, Dymamic Traffic Shaping (QoS), Advanced Congestion Control, Performance Enhancing Proxy

2. Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας; Τι είδους ανάγκες μπορούν να καλύψουν αυτές οι υπηρεσίες;

Οι υπηρεσίες comBOX αποτελούν μία ανταγωνιστική λύση στον χώρο των WAN Virtualization, WAN Optimization, και Bandwidth Aggregation. Οι πελάτες μας απολαμβάνουν υψηλής αξιοπιστίας, cost-effective διαδικτυακές υπηρεσίες μεγιστοποιώντας την απόδοση και διαθεσιμότητα των φυσικών μέσων του Internet για τις ανάγκες των εταιρικών τους δικτύων ανά τον κόσμο.

Στόχος μας είναι η επίτευξη υψηλών ταχυτήτων τόσο σε download όσο και σε upload, καθώς επίσης η μεγιστοποίηση του uptime, για γρήγορο και αξιόπιστο επαγγελματικό Internet με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Η τεχνολογία “comBOX VLL™” εγγυάται μια βελτιστοποιημένη, υψηλής διαθεσιμότητας και ασφάλειας διασύνδεση της εταιρείας προς το Internet ή το εταιρικό VPN οπουδήποτε στον κόσμο, και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πολύ πιο οικονομικά βιώσιμη για την σύγχρονη επιχείρηση, από τις λύσεις που προσφέρουν παραδοσιακά οι ISPs, και πολύ πιο προηγμένες από τις συμβατικές λύσεις Hardware.

Το πελατολόγιο μας δείχνει πως πραγματικά απευθυνόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα κάθετων αγορών, από το απομακρυσμένο ξενοδοχείο, την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση, την βιομηχανική επιχείρηση, την ναυτιλιακή εταιρεία με διεθνή παρουσία, έως και την πολυεθνική επιχείρηση με υποκαταστήματα ανά τον κόσμο.

Η τεχνολογία VLL™  είναι η ιδανική λύση για τις επιχειρήσεις που απαιτούν ταχύτητες που υπερβαίνουν τα παραδοσιακά όρια και υψηλή αξιοπιστία, όλα σε χαμηλό κόστος, για να καλύψουν τις ανάγκες γρήγορου και αξιόπιστου Internet, πρόσβασης στο Cloud Computing, αλλά και διασύνδεσης μέσω International IP VPNs.

3. Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνοι σας?

Πιστεύαμε και συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε θερμά, πως οι πραγματικές ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων γεννάνε τις πετυχημένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Ιδιαίτερη σημασία λοιπόν για μια βιώσιμη και προστιθέμενης αξίας προσπάθεια, έχουν η αναγνώριση της ανάγκης/προβλήματος, η ανάπτυξη συγκεκριμένων robust προϊόντων & υπηρεσιών σαν λύση, και φυσικά η πελατοκεντρική αντίληψη της εταιρείας.

Προκειμένου λοιπόν, να μειώσουν οι επιχειρήσεις τα κόστη των υποδομών Internet, γεννήθηκε η ιδέα, και αναπτύχθηκε η τεχνολογία Virtual Leased Line, που πραγματοποιεί τη βασική λειτουργία των υπηρεσιών comBOX: τη σύνθεση / άθροιση του bandwidth -τόσο στο download όσο και στο upload-  περισσότερων από μιας συνδέσεων χαμηλού κόστους σε μια εικονική μισθωμένη γραμμή, υψηλής ταχύτητας και μέγιστης αξιοπιστίας για την υποστήριξη σύγχρονων διαδικτυακών εφαρμογών, χωρίς σημαντικές αλλαγές στις δικτυακές υποδομές τους.

4. Πως ξεκινήσατε και ποιο είναι το όραμα σας?

Ξεκινήσαμε τις δραστηριότητες μας, μέσα στην καρδιά της Ελληνικής κρίσης, βοηθώντας τόσο τεχνολογικά, αλλά και επιχειρηματικά στα πλαίσια του cost-saving τις επιχειρήσεις, και η αγορά αγκάλιασε την τεχνολογία μας, και μας αντάμειψε. Δικό μας όραμα μας ήταν και είναι, να αποτελέσουμε μέρος της συνείδησης τόσο των SMEs όσο και των μεγάλων πολυεθνικών οργανισμών, σαν έναν αξιόπιστο, καινοτόμο Software Vendor, για τις ολοένα και αυξανόμενες και πολυπλοκότερες διαδικτυακές και τηλεπικοινωνιακές ανάγκες τους, και ο οποίος παράγει υψηλή τεχνολογία. Το τμήμα R&D μας αναπτύσσει συνεχώς  τον κώδικα στοχεύοντας σε μελλοντικές επεκτάσεις, προϊόντα, και εργαλεία της τεχνολογίας comBOX, για ακόμα πιο δυναμική διείσδυση στον ολοένα και πιο «δημοφιλή» χώρο του Software Defined Networking.

5. Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Θα επαναλάβω ότι το πιο σημαντικό βήμα είναι η αντίληψη της «ανάγκης» και η «αναγνώριση» του προβλήματος. Η ιδέα που θα γεννηθεί μέσα από τα παραπάνω, θα έχει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Να θυμόμαστε όμως πως τίποτα δεν εγγυάται την επιτυχία, αλλά αξίζει κάποιος να δουλέψει για αυτή και να απολαύσει το ταξίδι. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό, να μην απογοητεύεται κάποιος από τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα, και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και η ομάδα. Πιστεύω πως σε κάποια φάση τους, οι νέες επιχειρηματικές προσπάθειες, πρέπει να συνδυάσουν την καινοτομία, και τον ενθουσιασμό, με τις γνώσεις και το δίκτυο έμπειρων στελεχών επιχειρήσεων. Τέλος, το μεγάλο θέμα της αναζήτησης χρηματοδότησης, πρέπει να γίνει μετά από ώριμη σκέψη, ουσιαστική αναγνώριση των αναγκών, και την κατάλληλη χρονική στιγμή. Η τεχνολογία “comBOX VLL™”, θέλουμε να πιστεύουμε πως αποτελεί ένα επιτυχημένο bootstrap case, που κατέληξε σε μια βιώσιμη και αναπτυσσόμενη επιχείρηση σύγχρονης τεχνολογίας!

 

Για περισσότερες πληροφορίες…

E-mail: info@protonyx.com

Website:www.combox.gr

Tel: (+30) 2109902272

Facebook

Twitter

LinkedIn