ClimateLaunchpad: Ο Εθνικός τελικός ολοκληρώθηκε και οι 3 επικρατέστερες ιδέες είναι έτοιμες για τον Ευρωπαϊκό τελικό το Σεμπτέβριο.

    Από: Startup Team

10 Ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις διαγωνίστηκαν χθες, 22 Ιουλίου 2015, στο Gazarte στο Γκάζι, στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό διαγωνισμό ιδεών της Ευρώπης. Δέκα ελπιδοφόρες ιδέες έδωσαν μάχη για μία θέση στον Ευρωπαϊκό τελικό του ClimateLaunchpad στο Άμστερνταμ.

<Αθήνα>, Ιούλιος, 2015

Μετά από μία δίωρη παρουσίαση κατά την οποία έδωσαν όλες οι ομάδες τον καλύτερο τους εαυτό, οι 3 καλύτερες ιδέες από τις 10 συμμετέχουσες, πήραν το εισιτήριο για τον Ευρωπαϊκό τελικό το Σεπτέμβριο στην Ολλανδία.

Με κριτήριο το πόσο αντίκτυπο θα έχουν οι ιδέες αυτές στην κλιματική αλλαγή, την μελλοντική προοπτική της κάθε ιδέας, αλλά και τον ενθουσιασμό της κάθε ομάδας, οι κριτές κατέληξαν στις ομάδες που θα προχωρήσουν στον Ευρωπαϊκό τελικό.

Το RecyWorks, το Sensoraide και το Sarm είναι οι τρεις νικητήριες ιδέες οι οποίες στοιχηματίζουν πως θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο θέμα της κλιματικής αλλαγής σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την υλοποιησή τους.

Οι πρώτες δύο (RecyWorks και Sensoraide) δραστηριοποιούνται στον τομέα της γεωργίας είτε με την ανακύκλωση καφέ για καλλιέργεια μανιταριών είτε με τη χρήση του internet of things για τη βελτίωση των υπαρχόντων δομών. Η τρίτη ιδέα (Sarm) παρουσίασε το όραμά της για μίας επόμενης γενιάς μηχανές οι οποίες εκτός από μειωμένο κόστος για τους κατασκευαστές οχημάτων, θα είναι και πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Ένα μεγάλο ταξίδι έφτασε στο τέλος για τις περισσότερες ομάδες. Αναμένουμε τις επιδόσεις των ομάδων στον Ευρωπαϊκό τελικό!

Την πορεία τους και την εμπειρία τους μπορείτε να τη δείτε εδώ: www.facebook.com/ChrysalisLeap/videos/vb.527166023963663/1139599869386939/?type=2&theater

Υποστηρικτής και χορηγός του διαγωνισμού στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Τράπεζα.

 

ClimateLaunchpad και Climate-KIC

Το ClimateLaunchpad (www.climatelaunchpad.org) είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC το οποίο είναι η κύρια Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή. Είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος και ιδιωτικός καινοτόμος συνεταιρισμός της Ευρώπης που επικεντρώνεται στον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Το ‘Climate-KIC’ αποτελείται από ένα διεθνές δίκτυο εταιρειών και ακαδημαικών ιδρυμάτων αλλά και του δημόσιου τομέα.

Το Climate-KIC είναι μια κοινότητα γνώσης και καινοτομίας που δημιουργήθηκε το 2010 από το Ευρωπαικό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT). Το όργανο της ΕΕ δημιούργησε μια βιώσιμη ευρωπαική ανάπτυξη ενώ ασχολείται και με τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας. (www.climate-kic.org)

Social media

Facebook

www.facebook.com/climatelaunchpad

www.facebook.com/ClimateKIC

 

Twitter

@ClimateLaunch

@ClimateKIC