Συνέντευξη StartUp.gr: Winks, Παντελής Ιερωνυμάκης

    Από: Startup Team

Λίγα λόγια για την ομάδα σας:

Είμαστε κολλητοί από το 2006  οπότε και γνωριστήκαμε σε μια παρέα συμφοιτητών στο “Μπιτ Παζάρ” στην Θεσσαλονίκη, ενώ οι δύο (Παντελής και Άρης) είμαστε συγκάτοικοι τα τελευταία 4 χρόνια. Και οι τρεις είμαστε απόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. Τον τελευταίο χρόνο περάσαμε πολλές ώρες μαζί καθημερινά δουλεύοντας και προσπαθώντας να υλοποιήσουμε την εφαρμογή μας.

Πως λέγεται το APP σας και τι κάνει?

Το όνομα της εφαρμογής μας είναι Winks και στόχος της είναι να σε φέρει σε επαφή με τους ανθρώπους που βλέπεις γύρω σου. Καθημερινά, στο διπλανό τραπέζι της καφετέριας, στη στάση του λεωφορείου, στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, συναντάς άτομα τα οποία σου φαίνονται ενδιαφέροντα και θα σου άρεζε να είχες την ευκαρία  να μάθεις παραπάνω πράγματα γι’ αυτά εύκολα. Η εφαρμογή μας σου δίνει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα,  τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι το Facebook, το Instagram και το Snapchat προφίλ ανθρώπων που βλέπεις γύρω σου και παράλληλα να μαθαίνειις κάποιες βασικές πληροφορίες που θέλουν να μοιραστούν, όπως η ηλικία τους και το ζώδιο τους. Μπορείς επιπλέον να κάνεις wink (να “κλείσεις το μάτι”) σε άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα μαζί σου και να έρθεις σε επαφή μαζί τους άμεσα.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η/οι σας?

Συνέντευξη StartUp.gr: Winks, Παντελής Ιερωνυμάκης

Η ιδέα υπάρχει από τα φοιτητικά μας χρόνια. Αν το σκεφτείς, υπάρχουν πολλές στιγμές που θα σου κάνει εντύπωση κάποιος γύρω σου. Η κουλτούρα της πόλης σε κρατάει μακριά αλλά η τεχνολογία αλλάζει τα πράγματα, μπορεί να λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σε συνδέσει με τον διπλανό σου. Απολαμβάνουμε να δουλεύουμε μαζί και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που ξεκινήσαμε την εφαρμογή αυτή. Μας αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε και το θεωρούμε πολύ δημιουργικό, πόσο μάλλον όταν το κάνεις με τους κολλητούς σου. Πιστεύουμε ότι όταν τηρούνται αυτές οι δύο προυποθέσεις πρέπει να τολμάς και να ξεκινάς κάτι δικό σου παρά τις όποιες δυσκολίες.

Σε ποιους απευθύνεστε?

Συνέντευξη StartUp.gr: Winks, Παντελής Ιερωνυμάκης

Σε όλους όσους νιώθουν την ανάγκη να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν με νέα, ενδιαφέροντα άτομα που βλέπουν γύρω τους. Είναι σημαντικό η τεχνολογία  να διευκολύνει και να ενισχύει την ανθρώπινη επικοινωνία και όχι να την αντικαθιστά. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας θελήσαμε να δημιουργήσουμε το Winks.

**Θέλετε να το κάνετε download;

Η Android εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play Store στο ακόλουθο link:
play.google.com/store/apps/details?id=com.winks_app ενώ η iOs εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο www.winks-app.com μέσω Beta request.

Είναι εύκολο να φτιάξεις ένα APP?

Δύσκολο δεν είναι τόσο το να φτιάξεις ένα application, δύσκολο έιναι να καταλάβεις τι ζητάει ο κόσμος απο μια εφαρμογή και να δημιουργήσεις ένα πολύ καλό application το οποίο θα χρησιμοποιεί καθημερινά. Η έμφαση στη λεπτομέρεια, ειδικά στο κομμάτι της εμπειρίας του χρήστη (User Experience) είναι κάτι που θεωρούμε απαραίτητο για να βγάλεις κάτι πραγματικά ωραίο και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλαμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Συνέντευξη StartUp.gr: Winks, Παντελής Ιερωνυμάκης

Αν μπορούσαμε να δώσουμε μια συμβουλή, θα ήταν να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα πάνω σε τομέα που γνωρίζουν και με άτομα που γνωρίζουν και μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό για την ιδέα. Με υπάρχουσες αυτές τις δύο προυποθέσεις μπορείς να ξεπεράσεις οποιοδήποτε εμπόδιο.