Ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

    Από: Startup Team

Το Hult Prize Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση της νέας γενιάς κοινωνικών επιχειρηματιών. Ενθαρρύνει τα λαμπρότερα επιχειρηματικά μυαλά του κόσμου να αγωνιστούν σε ομάδες για να δώσουν λύσεις στα δυσκολότερα προβλήματα του κόσμου με καινοτόμες ιδέες για βιώσιμες start-up επιχειρήσεις.

Οι νικητές του Annual Hult Prize μπορούν να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα με τη βοήθεια 1.000.000 δολαρίων σε κεφάλαιο εκκίνησης.

Πρόκληση 2016: Συνωστισμένοι Αστικοί Χώροι

Οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να σχεδιάσουν τη δημιουργία βιώσιμων, επεκτάσιμων και ταχέως αναπτυσσόμενων κοινωνικών επιχειρήσεων που θα διπλασιάσουν το εισόδημα 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι κατοικούν σε συνωστισμένους αστικούς χώρους, συνδυάζοντας ανθρώπινους πόρους, εμπορεύματα, υπηρεσίες και κεφάλαιο.

 

Συμμετοχή

 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να συμμετέχεις είναι τα εξής:

1.  Δημιουργείς ομάδα 3-4 ατόμων από το πανεπιστήμιο ή τη σχολή σου. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές δημόσιων και ιδιωτικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Προσοχή, τα μέλη της ομάδας πρέπει να προέρχονται όλα από το ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα!

2.  Στέλνεις mail στο hultprizegr@gmail.com με τα στοιχεία της ομάδας σου (ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας, εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτά η ομάδα). Προθεσμία: 5 Νοεμβρίου 2015!

3.  Περιμένεις απάντηση από εμάς για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό.

Η διαδικασία

Ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

1)    Διαγωνίσου σε εθνικό επίπεδο!  Για πρώτη φορά το Hult Prize Greece δίνει στους φοιτητές της Ελλάδας την ευκαιρία να προσπεράσουν την διεθνή διαδικασία συμμετοχής, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να διαγωνιστούν με πολύ λιγότερες ομάδες. Αποτέλεσμα; Η νικήτρια ομάδα της Ελλάδας θα μεταβεί απευθείας στους διεθνείς ημιτελικούς στο Λονδίνο για να παρουσιάσει τη πρότασή της! Ο τοπικός διαγωνισμός της Ελλάδας θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2015 ενώ οι τελικοί θα διεξαχθούν στις 11 και 12 Μαρτίου 2016. Περίπου 50-60 ομάδες ανά περιφέρεια θα προχωρήσουν στη παρουσίαση των καινοτόμων ιδεών τους για start-ups σε μια εκτελεστική επιτροπή αποτελούμενη από εγχώριους CEOs, ηγέτες μη-κερδοσκοπικών οργανισμών και κοινωνικούς επιχειρηματίες.

2)    Ένας τοπικός νικητής θα επιλεγεί ζωντανά στην λήξη της κάθε περιφερειακής τελικής εκδήλωσης και η ομάδα του θα γίνει μέλος του Clinton Global Initiative για έναν χρόνο και θα έχει την ευκαιρία να περάσει το καλοκαίρι στη Βοστώνη, στο Hult Prize Accelerator, ένα καινοτόμο εκκολαπτήριο κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

3)    Μετά τη λήξη της περιόδου εργασίας σας στο Hult Prize Accelerator, θα παραστείτε στο ετήσιο Clinton Global Initiative Meeting στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2016. Στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης της συνέλευσης, ο Πρόεδρος Bill Clinton θα παραθέσει τους Παγκόσμιους Τελικούς του Hult Prize, όπου οι τοπικοί νικητές θα παρουσιάσουν τις ιδέες για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους μπροστά σε ένα κοινό παγκόσμιας εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένου του Muhammad Yunus, ο οποίος μαζί με άλλους αξιοσημείωτους παγκόσμιους ηγέτες θα διαλέξει και θα απονείμει το Hult Prize στη νικήτρια ομάδα, μαζί με 1 εκατομμύριο δολάρια ως κεφάλαιο εκκίνησης.

4)    Οι νικητές του Hult Prize θα ξεκινήσουν αμέσως να δουλεύουν για την υλοποίηση και τη προώθηση της νεοσύστατης κοινωνικής τους επιχείρησης. Το Hult Prize Accelerator και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν, να καθοδηγούν και να συμβουλεύουν τη νικήτρια ομάδα, όσο αυτή προχωράει με την εφαρμογή της ιδέας για τη start-up επιχείρηση.

Δήλωσε και εσύ συμμετοχή για να κερδίσεις το βραβείο που τα διεθνή μέσα αποκαλούν το “Νόμπελ των Φοιτητών.”

Κάνε τις ιδέες σου πραγματικότητα και διαγωνίσου για να λύσεις τα πιο δύσκολα προβλήματα του κόσμου!

Καλή τύχη!

Ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Καλή τύχη! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.hultprize.org ή στείλτε mail στο hultprizegr@gmail.com .